Holy moly Chili sin Carne
50 min
4
Ingrediënten
- 2 kookbuiltjes van 125g Bosto Basmati
- 1 ajuin
- 1 rode of groene paprika
- 2 teentjes look
- 2 blikken (400 g) tomaten in blokjes
- 2 blikken (400 g) rode bonen
- 1 blik borlottibonen (400 g) (of andere die je lekker vindt)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 koffielepel kaneel
- 1/2 koffielepel chilipoeder (meer als je het pikant wil)
- 2 eetlepels oregano
- 2/3 koffielepel gemalen komijn
- peper en zout
- olijfolie
- 1 blokje zwarte chocolade (15 g)
- Voor erbij: Guacamole, zure room, cheddar, tortillachips, rode ui, koriander (of platte peterselie als je geen koriander lust)
Bereiding
- Neem de ui en de look, pel ze en hak fijn. Snijd ook de paprika in blokjes.
- Zet een kookpot met een dikke bodem op het vuur, doe er een eetlepel olijfolie in. Fruit de ui, look en paprika in de olie tot ze glazig zijn. Roer af en toe met een houten lepel zodat het zeker niet bruin wordt. Nu mag de tomatenpuree, kaneel, chilipoeder, oregano en komijn erbij. Roerbak een half minuutje. Doe er de tomatenblokjes bij en roer goed. Kruid met peper en zout en laat 20 minuutjes pruttelen.
- Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de bonen af, spoel ze met water en laat uitlekken. Ze mogen bij de heerlijk geurende tomatensaus. Laat nog eens 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer er net voor het serveren de zwarte chocolade onder.
- Serveer de chili sin carne met rijst, guacamole, zure room, verse koriander (of platte peterselie als je geen koriander lust), cheddar, tortillachips en rode ui.