Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Curryrijst met sperziebonen, ei en cashewnoten

Ingrediënten

  • 175 g Bosto Basmati
  • 2 eieren
  • ½ rode peper
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 1½ eetlepels neutrale olie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • ¾ à 1eetlepel currypoeder
  • 1 ui in dunne partjes gesneden
  • 150 g gehalveerde sperziebonen
  • 40 g gezouten cashewnoten

Bereiding

  • Kook de eieren bijna hard in 6-8 minuten.
  • Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de helft van de rode peper fijn en snijd de rest in dunne reepjes.
  • Leng in een maatbeker de kokosmelk aan met water tot 400 ml.
  • Verwarm de olie in een wok en schep de knoflook, fijngehakte rode peper, currypoeder, ui, sperziebonen en 2 eetlepels water erdoor en roerbak de groenten 3 à 4 minuten.
  • Roer de rijst erdoor en schenk de aangelengde kokosmelk erbij.
  • Voeg zout naar smaak toe en laat de rijst in 4 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  • Laat intussen de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Serveer de curryrijst in diepe borden.
  • Leg de partjes ei erop en strooi de peperreepjes en cashewnoten erover.

Tip

  • Vervang de cashewnoten door pittig geroosterde pinda’s of door in een droge pan geroosterde, geraspte kokos.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!