Courgettebootjes met tomatensaus en parelcouscous
Ingrediënten
- 3 zakjes van 75g Bosto Parelcouscous
- 800g gehakt
- 2 courgettes
- 1 el oregano
- 1 el paprikapoeder
- 1 el Provençaalse kruiden
- olijfolie
- 800ml tomaten passata
- 2 wortels
- 1 ajuin
- 1 teen look
- 1 handvol kerstomaten
- 70g tomatenpuree
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- 4 el gemalen kaas
- peper
- zout
- Extra materiaal: oven
- satestokjes
- kladpapier en kleurpotloden (om de bootjes te versieren met een zeil)
Bereiding
- Schil de wortels. Snij ze in stukjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de ajuin en de look fijn.
- Halveer de courgette en hol ze uit. Snij het vruchtvlees in stukjes.
- Stoof de ajuin en look aan in olijfolie. Voeg de courgettestukjes, wortel en tomaat toe. Stoof 3 minuten mee aan. Blus met tomaten passata en -puree. Kruid met peper, zout en oregano. Laat 10 minuten pruttelen.
- Breng ondertussen water aan de kook. Kook de zakjes couscous gaar (minuutje of 9). Giet af, knip open en hou bij.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het gehakt met een eitje, paneermeel, de oregano, Provençaalse kruiden, paprika, peper, zout en 2 eetlepels parelcouscous. Duw het gehakt in de uitgelepelde courgettes. Verdeel er de kaas over. Lepel tomatensaus in een ovenschaal en plaats de courgette helften in de schaal.
- Gaar de courgettes ongeveer 20 à 30 minuten of tot het gehakt gaar is.
- Laat de kinderen, indien zin en tijd, een zeil inkleuren. Steek het op een satéstokje.
- Haal de courgettes uit de oven, steek er het stokje in en serveer ze op een zee van tomatensaus en parelcouscous. Smakelijk.
PS: mochten jouw kinderen geen halve courgette opeten, hou het dan bij voor de volgende dag. Weer wat tijd gespaard.
Een recept door bloggers Vaderklap.