Bulgursalade met venkel, kerstomaatjes en worst
Ingrediënten
- 1 kookbuiltje Bosto Bulgur
- 2 venkelknollen gekuist
- 15-tal kerstomaatjes gewassen
- 4 dunne worstjes
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Verse bieslook
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de bovenste fijne takjes van de venkel en houd die apart. Versnijd de rest van de venkel in grove stukken. Leg de stukken venkel op een ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats ongeveer 30 min. in de oven. Roer in de helft eens om.
- Schik de kerstomaatjes tussen de venkel en plaats nog 10 min. in de oven. Gaar ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ook de worstjes.
- Haal de schotel uit de oven. Roer de bulgur voorzichtig onder de venkel en kerstomaten. Doe dit terwijl de schotel nog warm is, zo mengen alle smaken zich goed. Laat de salade wat afkoelen en voeg dan de bieslook en venkeltakjes toe.
- Serveer de worstjes bij de bulgursalade of versnijd ze en meng ze onder de salade.
Een recept voor Bosto door blogster Good food, Good people, Good times.