Bulgursalade met limoen, erwtjes, munt en geitenkaas
20 min
2
Ingrediënten
- 2 zakjes 75 g Bosto bulgur
- 1 liter groentebouillon
- 250 erwtjes
- 2 handjes verse muntblaadjes
- 200 g radijsjes
- 50 g pistachenootjes
- 150 g geitenkaas (of 250 g kip)
- 4 el koolzaadolie of olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- Sap en rasp van 1 limoen
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de Bosto bulgur 10 minuten in de groentebouillon, haal uit de bouillon en laat uitlekken.
- Doe de erwtjes in de bouillon, laat enkele minuutjes garen, giet af en laat afkoelen.
- Snij de radijsjes in fijne plakjes en hak de pistachenootjes grof. Snij ook de geitenkaas in beetklare plakken.
- Neem een deel van de munt, hak heel fijn en doe in een kommetje samen met de koolzaadolie, wijnazijn, sap en rasp van de limoen. Klop het mengsel tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng alle ingrediënten samen en serveer.