Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bulgursalade met limoen, erwtjes, munt en geitenkaas

Ingrediënten

  • 2 zakjes 75 g Bosto bulgur
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 g erwtjes
  • 2 handjes verse muntblaadjes
  • 200 g radijsjes
  • 50 g pistachenootjes
  • 150 g geitenkaas (of 250 g kip)
  • 4 el koolzaadolie of olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de Bosto bulgur 10 minuten in de groentebouillon, haal uit de bouillon en laat uitlekken.  
  • Doe de erwtjes in de bouillon, laat enkele minuutjes garen, giet af en laat afkoelen.  
  • Snij de radijsjes in fijne plakjes en hak de pistachenootjes grof. Snij ook de geitenkaas in beetklare plakken.  
  • Neem een deel van de munt, hak heel fijn en doe in een kommetje samen met de koolzaadolie, wijnazijn, sap en rasp van de limoen. Klop het mengsel tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.  
  • Meng alle ingrediënten samen en serveer.  

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Bulgur
Bereidingstijd: 10'
Bosto brown bulgur boulgour
Nutri-Score
Brown Bulgur
Bereidingstijd: 20'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!