Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bulgursalade met limoen, erwtjes, munt en geitenkaas

Ingrediënten

  • 2 zakjes 75 g Bosto bulgur
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 erwtjes
  • 2 handjes verse muntblaadjes
  • 200 g radijsjes
  • 50 g pistachenootjes
  • 150 g geitenkaas (of 250 g kip)
  • 4 el koolzaadolie of olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de Bosto bulgur 10 minuten in de groentebouillon, haal uit de bouillon en laat uitlekken.  
  • Doe de erwtjes in de bouillon, laat enkele minuutjes garen, giet af en laat afkoelen.  
  • Snij de radijsjes in fijne plakjes en hak de pistachenootjes grof. Snij ook de geitenkaas in beetklare plakken.  
  • Neem een deel van de munt, hak heel fijn en doe in een kommetje samen met de koolzaadolie, azijn, sap en rasp van de limoen. Klop het mengsel tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.  
  • Meng alle ingrediënten samen en serveer.  

Producten uit dit recept

Bulgur
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!