Parelcouscous met gegrilde groenten en zeebaarsfilet
4
Ingrediënten
- 4 builtjes Bosto parelcouscous
- 1 trosje kerstomaten
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 1/2 venkel
- 1 schaaltje mini groene asperges
- 100g edamamebonen
- 4 zeebaarsfilets
- 1 blokje groentebouillon
- 1 el ras el hanout
- 4 el + 3 el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Maak de groenten schoon en snijd ze in grote stukken. Meng ze in een kom met peper en 4 el olijfolie.
- Grill de groenten in een hete grillpan. Hou ze vervolgens apart in een grote schaal.
- Breng water aan de kook en verkruimel er het bouillonblokje in. Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Voeg de uitgelekte parelcouscous bij de gegrilde groenten en voeg de ras el hanout toe. Meng goed om de kruiden te verdelen.
- Verhit de rest van de olijfolie in een anti-kleefpan en maak intussen inkervingen in het vel van de zeebaarsfilets. Bak de vis 2 minuten aan elke kant, te starten op de velkant. Kruid met peper en zout.
- Serveer de gebakken zeebaars bij de parelcouscous met gegrilde groenten. Werk eventueel af met een plukje van de venkel en een beetje extra olijfolie.