Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Parelcouscous met gegrilde groenten en zeebaarsfilet

Ingrediënten

  • 4 builtjes Bosto parelcouscous
  • 1 trosje kerstomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1/2 venkel
  • 1 schaaltje mini groene asperges
  • 100g edamamebonen
  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el ras el hanout
  • 4 el + 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snijd ze in grote stukken. Meng ze in een kom met peper en 4 el olijfolie.  
  • Grill de groenten in een hete grillpan. Hou ze vervolgens apart in een grote schaal.  
  • Breng water aan de kook en verkruimel er het bouillonblokje in. Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.  
  • Voeg de uitgelekte parelcouscous bij de gegrilde groenten en voeg de ras el hanout toe. Meng goed om de kruiden te verdelen.  
  • Verhit de rest van de olijfolie in een anti-kleefpan en maak intussen inkervingen in het vel van de zeebaarsfilets. Bak de vis 2 minuten aan elke kant, te starten op de velkant. Kruid met peper en zout.  
  • Serveer de gebakken zeebaars bij de parelcouscous met gegrilde groenten. Werk eventueel af met een plukje van de venkel en een beetje extra olijfolie.  

Producten uit dit recept

Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.