Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Parelcouscous met gegrilde groenten en zeebaarsfilet

Ingrediënten

  • 4 builtjes Bosto parelcouscous
  • 1 trosje kerstomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1/2 venkel
  • 1 schaaltje mini groene asperges
  • 100g edamamebonen
  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el ras el hanout
  • 4 el + 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snijd ze in grote stukken. Meng ze in een kom met peper en 4 el olijfolie.  
  • Grill de groenten in een hete grillpan. Hou ze vervolgens apart in een grote schaal.  
  • Breng water aan de kook en verkruimel er het bouillonblokje in. Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.  
  • Voeg de uitgelekte parelcouscous bij de gegrilde groenten en voeg de ras el hanout toe. Meng goed om de kruiden te verdelen.  
  • Verhit de rest van de olijfolie in een anti-kleefpan en maak intussen inkervingen in het vel van de zeebaarsfilets. Bak de vis 2 minuten aan elke kant, te starten op de velkant. Kruid met peper en zout.  
  • Serveer de gebakken zeebaars bij de parelcouscous met gegrilde groenten. Werk eventueel af met een plukje van de venkel en een beetje extra olijfolie.  

Producten uit dit recept

Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!