Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bosto Basmati met sambal badjak, garnalen en avocado

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati
  • 2 eetlepels olie
  • 300 g roerbak- of wokgarnalen met knoflook
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 eetlepels fijngehakte selder
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 250 g peultjes
  • optioneel 300 g spinazie

Bereiding

  • Kook de Bosto Basmati volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een wok en bak de garnalen in 4 min. gaar. Roer de sambal en selder erdoor, bak nog 1 min. Schep goed door elkaar.
  • Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Knijp het limoensap erover.
  • Kook de peultjes in ruim kokend water met zout in 2 min. beetgaar.
  • Verdeel de Bosto Basmati over 4 diepe borden. Schep de garnalen erop, leg de avocado en peultjes ernaast.

 

Tip: Roerbak de spinazie kort in de wok en serveer als extra groente bij de rijst.

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Basmati Extra Long Rice
Bereidingstijd: 10-12'
Nutri-Score
Basmati
Bereidingstijd: 10'
Nutri-Score
Voorgestoomde Basmati
Bereidingstijd: 1,5'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!