Skip to content
Filter icon Filter

Bosto Basmati met sambal badjak garnalen en avocado

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati
  • 2 eetlepels olie
  • 300 g roerbak- of wokgarnalen met knoflook
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 eetlepels fijngehakte selder
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • gehalveerd
  • optioneel 250 g peultjes
  • 300 g spinazie

Bereiding

  • Kook de Bosto Basmati volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een wok en bak de garnalen in 4 min. gaar. Roer de sambal en selder erdoor, bak nog 1 min. Schep goed door elkaar.
  • Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Knijp het limoensap erover.
  • Kook de peultjes in ruim kokend water met zout in 2 min. beetgaar.
  • Verdeel de Bosto Basmati over 4 diepe borden. Schep de garnalen erop, leg de avocado en peultjes ernaast.

 

Tip: Roerbak de spinazie kort in de wok en serveer als extra groente bij de rijst.

Gelijkaardige recepten

Producten uit dit recept

Basmati Extra long rice
Brown Basmati
Bio Basmati

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.