Bosto Basmati met sambal badjak, garnalen en avocado
Ingrediënten
- 300 g Bosto Basmati
- 2 eetlepels olie
- 300 g roerbak- of wokgarnalen met knoflook
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 eetlepels fijngehakte selder
- 2 rijpe avocado’s
- 1 limoen, gehalveerd
- 250 g peultjes
- optioneel 300 g spinazie
Bereiding
- Kook de Bosto Basmati volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen de olie in een wok en bak de garnalen in 4 min. gaar. Roer de sambal en selder erdoor, bak nog 1 min. Schep goed door elkaar.
- Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Knijp het limoensap erover.
- Kook de peultjes in ruim kokend water met zout in 2 min. beetgaar.
- Verdeel de Bosto Basmati over 4 diepe borden. Schep de garnalen erop, leg de avocado en peultjes ernaast.
Tip: Roerbak de spinazie kort in de wok en serveer als extra groente bij de rijst.