Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Boontjes met hamburgers in een jasje van spek, kerstomaten en rijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Original
  • 300 g sperziebonen in stukjes
  • 4 trosjes kerstomaat
  • 4 hamburgers
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek (of koop hamburgers gewikkeld in spek)
  • 1 runderbouillontablet

Bereiding

  • Breng 900 ml water aan de kook en los hierin het bouillontablet op.
  • Kook de sperziebonen in 300 ml bouillon beetgaar in 8-10 min. Laat de rest van de bouillon wat afkoelen.
  • Wikkel elk hamburger kruislings in 2 plakjes ontbijtspek (tenzij je hamburgers gewikkeld in spek koopt).
  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers aan beide kanten 4 min., zodat ze binnenin rosé zijn.
  • Leg de tomaattrosjes na het keren van de hamburgers ook in de grillpan, zodat ze warm worden.
  • Bereid de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de hamburgers met kerstomaten en sperziebonen erbij.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.