Boontjes met hamburgers in een jasje van spek, kerstomaten en rijst
4
Ingrediënten
- 300 g Bosto Original
- 300 g sperziebonen in stukjes
- 4 trosjes kerstomaat
- 4 hamburgers
- 8 plakjes gerookt ontbijtspek (of koop hamburgers gewikkeld in spek)
- 1 runderbouillontablet
Bereiding
- Breng 900 ml water aan de kook en los hierin het bouillontablet op.
- Kook de sperziebonen in 300 ml bouillon beetgaar in 8-10 min. Laat de rest van de bouillon wat afkoelen.
- Wikkel elk hamburger kruislings in 2 plakjes ontbijtspek (tenzij je hamburgers gewikkeld in spek koopt).
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers aan beide kanten 4 min., zodat ze binnenin rosé zijn.
- Leg de tomaattrosjes na het keren van de hamburgers ook in de grillpan, zodat ze warm worden.
- Bereid de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de hamburgers met kerstomaten en sperziebonen erbij.