Basmati met wokgroenten en teriyaki zalm
Ingrediënten
- 300g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
- 4 zalmfilets
- 2,5 cm fijn gesneden gember
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel rijstazijn (mirin)
- 1 zak wokgroenten
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- verse koriander
- 2 eetlepels arachideolie
- peper
- zout
Bereiding
- Meng de gember met de sojasaus, rijstazijn en ahornsiroop. Leg de zalm erin en zorg dat hij mooi bedekt is. Laat 20 minuutjes marineren in de koelkast.
- Zet een grote pan met wat arachideolie op het vuur en bak de zalm aan 1 kant. Hou de marinade bij. Draai de zalm na 3 minuten om en schep er de marinade over. Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt.
- Laat een wok goed heet worden op het vuur, doe er de sesamolie in en roerbak de groentjes tot ze knapperig en gaar zijn.
- Breng op smaak met 2 eetlepels sojasaus, de oestersaus, peper en zout.
- Voeg de Bosto Basmati voorgestoomde rijst toe aan de wok en serveer met wat fijngesnipperde koriander.