Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Basmati met wokgroenten en teriyaki zalm

Ingrediënten

  • 300g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
  • 4 zalmfilets
  • 2,5 cm fijn gesneden gember
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel rijstazijn (mirin)
  • 1 zak wokgroenten
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • verse koriander
  • 2 eetlepels arachideolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Meng de gember met de sojasaus, rijstazijn en ahornsiroop. Leg de zalm erin en zorg dat hij mooi bedekt is. Laat 20 minuutjes marineren in de koelkast.
  • Zet een grote pan met wat arachideolie op het vuur en bak de zalm aan 1 kant. Hou de marinade bij. Draai de zalm na 3 minuten om en schep er de marinade over. Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt.
  • Laat een wok goed heet worden op het vuur, doe er de sesamolie in en roerbak de groentjes tot ze knapperig en gaar zijn.
  • Breng op smaak met 2 eetlepels sojasaus, de oestersaus, peper en zout.
  • Voeg de Bosto Basmati voorgestoomde rijst toe aan de wok en serveer met wat fijngesnipperde koriander.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!