Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Aziatische roerbakschotel met paprika en cashewnoten

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati
  • 4 eetlepels olie
  • 1 zak gesneden prei (300 g)
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 3 puntpaprika’s in ringen (rood en geel)
  • 250 g sojascheuten
  • 4 eetlepels teriyakisaus
  • optioneel 125 g ongezouten cashewnoten
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels srirachasaus

Bereiding

  • Verhit de olie in een wok en voeg de prei, bloemkoolroosjes en paprikaringen toe. Schep op hoog vuur regelmatig om. Voeg na 5 min. de sojascheuten toe. Schep goed door. Voeg op het laatste moment de Bosto Voorgestoomde Rijst en de teriyakisaus toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het geheel over 4 diepe borden en bestrooi met de cashewnoten.

 

Tip: Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en serveer ze als extra groente bij de rijst. Knijp de srirachasaus aan tafel over het gerecht.

Tip: Restje rijst van gisteren? Roerbak de rijst in de wok en schep daarna de gebakken groenten erdoor.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!