Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Eigenlijk kan je alle mogelijke sauzen combineren met verschillende rijstvarianten. Zelfs bolognaisesaus past perfect bij rijst. Alleen denk je daar misschien niet aan en kies je bij rijst eerder voor klassieke sauzen. Daarom zetten we ze nog even voor je op een rijtje. Zo kan je regelmatig een ander sausje uitproberen en makkelijk variëren in je weekmenu.

bosto, rijst, saus, rijstvarianten

Rijst met of zonder saus? 

Saus bij rijst is superlekker en absoluut een meerwaarde voor je gerechten. Maar sommige rijstsoorten zijn zo sterk gekruid, dat ze gewoon lekkerder zijn zonder saus. Denk maar aan Bosto Microgolfrijst Coconut & Lemongrass. Deze rijst met een natuurlijk aroma en een beetje olijfolie, past perfect bij al je Oosterse gerechten. Heerlijk! Het is eens iets anders dan je gewend bent. Lekker verrassend. Eet je liever nooit saus bij rijst? Dan kan je ook met kruiden extra smaak toevoegen aan je gerechten. 

 

Populairste sauzen 

Sommige sauzen kent echt elke Belg. Ze staan op de menukaart in restaurants en worden door jong en oud gesmaakt. Handig dat ze ook thuis makkelijk zelf te maken zijn. Want zeker in combinatie met rijst zijn het toppertjes. 

 

Currysaus 

Currysaus is zalig bij kip, vis, groenten, … en bij alle Oosterse gerechten. Je favoriete currysaus bereiden, is relatief eenvoudig. Zacht of pikant, dat bepaal je zelf. Het hangt gewoon af van de curry die je voor de saus gebruikt. Wil je bijvoorbeeld de smaak van je vis of kip goed laten uitkomen, dan kies je beter voor een zachte currysaus. 

RECEPTTIP

Snelle kipcurry met broccoli en amandelrijst 

recept, kipcurry, broccoli, amandelrijst, bosto

 

Champignonsaus 

Champignonsaus is een echte klassieker. Deze saus past zowat bij alles en smaakt het hele jaar door. Let wel op, voor een smaakvolle saus mag je de champignons niet met water wassen. Want dan nemen ze te veel vocht op en gaan ze koken in plaats van bakken. Zo worden ze taai en verliezen ze hun smaak. Gebruik daarom altijd een borsteltje of vochtig keukenpapier om je champignons schoon te maken.  

 

RECEPTTIP 

Gehaktballetjes met champignonsaus en broccolirijst 

bosto, gehaktballetjes, champignonsaus, broccolirijst, recept

 

 

Roomsaus  

Roomsaus geeft je rijst- en graangerechten een heerlijk romige smaak. Makkelijk en snel te maken bij verschillende rijst- en graanvarianten. Wil je er zeker van zijn dat de room niet schift tijdens het koken, gebruik dan culinaire room of light room. Die bevat een bindmiddel dat voorkomt dat room schift bij het opwarmen. Wist je trouwens dat room een handig reddingsmiddel is wanneer je te veel peper hebt gebruikt of wanneer andere ingrediënten te veel doorsmaken? Iets om in je achterhoofd te houden. En in je koelkast natuurlijk. 

 

RECEPTTIP 

Parelcouscous met spek en spinazie in roomsaus 

Bosto - Parelcouscous, spinazie, spek, roomsaus

 

 

 Pikante saus 

 Eet je naast klassieke sauzen, graag eens een pittiger sausje bij je rijst? Dan kan je kiezen uit pepersaus, zwarte bonensaus, pindasaus of sojasaus. Sojasaus is trouwens bijzonder populair in de Aziatische keuken. Heerlijk met Bosto Basmati. Njammie! 

 

RECEPTTIP 

Teriyaki zalm met wokgroentjes en Bosto 1,5 minute Basmati 

Bosto - Zalm met wokgroenten en rijst, teriyaki, basmati

 

Bolognaisesaus 

 Bolognaise is een bijzonder populaire saus. Alleen vergeet je ze misschien te combineren met rijst. Zin in wat afwisseling? Probeer dan eens rijst Bolognese en je krijgt meteen een verrassende combinatie. 

 

RECEPTTIP 

Rijst Bolognese met wortelen 

bosto, recept, rijst, bolognese, wortelen

 

Yoghurtsaus 

 Een lekker fris en licht sausje is ideaal bij warme temperaturen. Vandaar dat Zuiderse gerechten vaak afgewerkt worden met yoghurtdressing. Die kan je bijvoorbeeld mengen met een beetje tahin (sesamzaadpasta). Heerlijk bij gegrild vlees en gegrilde groenten op de BBQ. 

 

RECEPT 

Gevulde paprika’s met varkensgehakt, bulgur en yoghurtsausje 

Bosto - gevulde paprika met Bulgur, yoghurtsaus, gevulde paprikas, recept

  

Verrijk je rijstgerecht met een lekker sausje 

Met rijst en saus kan je eindeloos variëren. Door telkens een andere saus klaar te maken bij een rijstgerecht, kom je tot verrassende combinaties. Zo verrijk je niet alleen je smaakpallet, maar ook je weekmenu. Smakelijk eten! 

Gerelateerde producten

Bosto Saus Ratatouille
Bosto Saus Mediterraneo

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!