Gehaktballetjes met champignonsaus en broccolirijst
Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst
- 500 g broccoli (klein gesneden)
- 250 g kastanjechampignons (in schijfjes gesneden)
- 1 ui (in halve ringen gesneden)
- 300 g gekruide kleine (runder)gehaktballetjes
- olijfolie
- bloem
Bereiding
- Schep de broccoli in een ruime kookpan, voeg de Bosto Snelkookrijst toe en schenk er 2 liter kokend water op. Roer even om, breng het water aan de kook.
- Kook de rijst en broccoli samen gaar gedurende 8 minuten.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hierin op hoog vuur de gehaktballetjes bruin in ongeveer 5 min.
- Voeg de ui en champignons toe en roerbak weer 5 min.
- Strooi er 1 el bloem over, roer er 200 ml water bij en breng de saus aan de kook. Dek af en laat op laag vuur 5-10 min. stoven.
- Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout.
- Serveer de gehaktballetjes in champignonsaus bij de broccolirijst.
- Extra gekruid? Voeg 1 tl tijmblaadjes (vers of gedroogd) toe aan de gehaktballetjes in de pan.
Tip
- Extra gekruid? Voeg 1 tl tijmblaadjes (vers of gedroogd) toe aan de gehaktballetjes in de pan.