Rijst Bolognese met wortelen
Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst
- 3 el olijfolie
- 2 gesnipperde uien
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 500 g gemengd gehakt
- 1 el Italiaanse kruiden
- 200 g wortelen
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 4 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen de olie in een grote pan en fruit de ui 4 minuten.
- Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
- Schep het gehakt en de Italiaanse kruiden erdoor en bak het gehakt goudbruin.
- Voeg de wortel en de bleekselderij toe en laat 3 minuten meegaren.
- Roer de tomatenblokjes erdoor en leg het deksel op de pan. Laat de saus op laag vuur nog 10 minuten garen.
- Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de gehaktsaus.
Tip:
Voeg samen met de tomaten een scheut rode wijn toe en bestrooi vlak voor het serveren met fijngesneden peterselie.