Gevulde paprika’s met varkensgehakt, bulgur en yoghurtsausje
Ingrediënten
- 75 g Bosto bulgur
- 2 gele en 2 rode paprika’s
- 200 ml groentebouillon
- 350 g varkensgehakt
- 1 tl komijn
- 1 tl paprika
- 1 teentje look (geplet)
- 3 el fijngehakte platte peterselie
- 200 g Turkse yoghurt (Griekse gaat ook)
- 1 teentje look (uitgeperst)
- 1 el gehakte bieslook
- 1 snuf cayennepeper
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Snij de paprika’s in twee, verwijder de lijsten en de zaden en leg ze omgekeerd op een bord.
- Zet 5 à 6 minuten in de microgolf tot ze zacht zijn. Let op dat ze niet ineenzakken.
- Doe een beetje olijfolie in een pan, doe er het gehakt bij en bak al prakkend met een vork het vlees gaar. Roer er de geplette look onder samen met de bulgur, paprika, komijn en de bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuutjes pruttelen tot de bulgur gaar is.
- Maak ondertussen het yoghurtsausje met de uitgeperste look, de yoghurt, bieslook, cayennepeper, peper en zout.
- Meng de peterselie onder het gehakt en vul er de paprika’s mee. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet de paprika’s onder de grill van de oven, tot ze mooi gegrild zijn.
- Serveer met het sausje en een fris slaatje.