Gevulde paprika’s met varkensgehakt, bulgur en yoghurtsausje
20min
Bosto / Recepten / Gevulde paprika’s met varkensgehakt, bulgur en yoghurtsausje
Gevulde paprika’s met varkensgehakt, bulgur en yoghurtsausje
Met deze Bosto producten
Ingrediënten
2
personen
20min
75 g Bosto Bulgur of Brown Bulgur (builtjes)
2 gele en 2 rode paprika’s
200 ml groentebouillon
350 g varkensgehakt
1 tl komijn
1 tl paprika
1 teentje look (geplet)
3 el fijngehakte platte peterselie
200 g Turkse yoghurt (Griekse gaat ook)
1 teentje look (uitgeperst)
1 el gehakte bieslook
1 snuf cayennepeper
Peper en zout
Olijfolie
Bereiding
Snij de paprika’s in twee, verwijder de lijsten en de zaden en leg ze omgekeerd op een bord.
Zet 5 à 6 minuten in de microgolf tot ze zacht zijn. Let op dat ze niet ineenzakken.
Doe een beetje olijfolie in een pan, doe er het gehakt bij en bak al prakkend met een vork het vlees gaar. Roer er de geplette look onder samen met de bulgur, paprika, komijn en de bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuutjes pruttelen tot de bulgur gaar is.
Maak ondertussen het yoghurtsausje met de uitgeperste look, de yoghurt, bieslook, cayennepeper, peper en zout.
Meng de peterselie onder het gehakt en vul er de paprika’s mee. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet de paprika’s onder de grill van de oven, tot ze mooi gegrild zijn.
Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Gevulde paprika’s met varkensgehakt, bulgur en yoghurtsausje
Ingrediënten
2
personen
20min
75 g Bosto Bulgur of Brown Bulgur (builtjes)
2 gele en 2 rode paprika’s
200 ml groentebouillon
350 g varkensgehakt
1 tl komijn
1 tl paprika
1 teentje look (geplet)
3 el fijngehakte platte peterselie
200 g Turkse yoghurt (Griekse gaat ook)
1 teentje look (uitgeperst)
1 el gehakte bieslook
1 snuf cayennepeper
Peper en zout
Olijfolie
Bereiding
Snij de paprika’s in twee, verwijder de lijsten en de zaden en leg ze omgekeerd op een bord.
Zet 5 à 6 minuten in de microgolf tot ze zacht zijn. Let op dat ze niet ineenzakken.
Doe een beetje olijfolie in een pan, doe er het gehakt bij en bak al prakkend met een vork het vlees gaar. Roer er de geplette look onder samen met de bulgur, paprika, komijn en de bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuutjes pruttelen tot de bulgur gaar is.
Maak ondertussen het yoghurtsausje met de uitgeperste look, de yoghurt, bieslook, cayennepeper, peper en zout.
Meng de peterselie onder het gehakt en vul er de paprika’s mee. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet de paprika’s onder de grill van de oven, tot ze mooi gegrild zijn.