Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde paprika’s met varkensgehakt, bulgur en yoghurtsausje

Ingrediënten

  • 75 g Bosto Bulgur of Brown Bulgur (builtjes)
  • 2 gele en 2 rode paprika’s
  • 200 ml groentebouillon
  • 350 g varkensgehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprika
  • 1 teentje look (geplet)
  • 3 el fijngehakte platte peterselie
  • 200 g Turkse yoghurt (Griekse gaat ook)
  • 1 teentje look (uitgeperst)
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 snuf cayennepeper
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  • Snij de paprika’s in twee, verwijder de lijsten en de zaden en leg ze omgekeerd op een bord.  
  • Zet 5 à 6 minuten in de microgolf tot ze zacht zijn. Let op dat ze niet ineenzakken.  
  • Doe een beetje olijfolie in een pan, doe er het gehakt bij en bak al prakkend met een vork het vlees gaar. Roer er de geplette look onder samen met de bulgur, paprika, komijn en de bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuutjes pruttelen tot de bulgur gaar is.  
  • Maak ondertussen het yoghurtsausje met de uitgeperste look, de yoghurt, bieslook, cayennepeper, peper en zout.  
  • Meng de peterselie onder het gehakt en vul er de paprika’s mee. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet de paprika’s onder de grill van de oven, tot ze mooi gegrild zijn. 
  • Serveer met het sausje en een fris slaatje. 

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Bulgur
Bereidingstijd: 10'
Bosto brown bulgur boulgour
Nutri-Score
Brown Bulgur
Bereidingstijd: 20'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!