Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Courgettebootjes met tomatensaus en parelcouscous

Ingrediënten

  • 3 zakjes van 75g Bosto Parelcouscous
  • 800g gehakt
  • 2 courgettes
  • 1 el oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 800ml tomaten passata
  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  •  1 teen look
  • 1 handvol kerstomaten
  • 70g tomatenpuree
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 4 el gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • Extra materiaal: oven
  •  satestokjes
  •  kladpapier en kleurpotloden (om de bootjes te versieren met een zeil) 

Bereiding

  • Schil de wortels. Snij ze in stukjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de ajuin en de look fijn.
  • Halveer de courgette en hol ze uit. Snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Stoof de ajuin en look aan in olijfolie. Voeg de courgettestukjes, wortel en tomaat toe. Stoof 3 minuten mee aan. Blus met tomaten passata en -puree. Kruid met peper, zout en oregano. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Breng ondertussen water aan de kook. Kook de zakjes couscous gaar (minuutje of 9). Giet af, knip open en hou bij.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het gehakt met een eitje, paneermeel, de oregano, Provençaalse kruiden, paprika, peper, zout en 2 eetlepels parelcouscous. Duw het gehakt in de uitgelepelde courgettes. Verdeel er de kaas over. Lepel tomatensaus in een ovenschaal en plaats de courgette helften in de schaal.
  • Gaar de courgettes ongeveer 20 à 30 minuten of tot het gehakt gaar is.
  • Laat de kinderen, indien zin en tijd, een zeil inkleuren. Steek het op een satéstokje.
  • Haal de courgettes uit de oven, steek er het stokje in en serveer ze op een zee van tomatensaus en parelcouscous. Smakelijk. 

PS: mochten jouw kinderen geen halve courgette opeten, hou het dan bij voor de volgende dag. Weer wat tijd gespaard.


Een recept door bloggers Vaderklap
.

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Bio Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'
Nutri-Score
Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!