Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Zomerse rijstschotel met lamsvlees en Mediterraneo

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati Rijst
  • 1 bokaal Bosto Saus Mediterraneo
  • 500 g lamshaasje
  • 100 g muhamarra
  • 150 g feta
  • 1/4 watermeloen
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 8 takjes koriander
  • 3 el olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 165°C
  • Verhit de olie in een pan en bak het lamsvlees aan alle zijden aan. Bestrijk het met de muhamarra. Giet de Bosto saus in een kleine ovenschaal, schik er het vlees op en gaar het lamshaasje met de saus verder in de oven gedurende 15 minuten.
  • Ondertussen kook je de Bosto Basmati gaar zoals vermeld op de verpakking.
  • Snijd de watermeloen in blokjes van 1 cm x 1 cm.
  • Haal het vlees uit de schaal en snijd het in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Schik de rijst in een schaal, verdeel er de saus op en schik er de plakjes lam op, brokkel de geitenkaas erbij en werk af met de blokjes watermeloen, granaatappelpitjes en de verse koriander.

TIP: Wil je het vlees meer gebakken dan saignant, gaar het dan naar eigen smaak nog enkele minuten langer.

Producten uit dit recept

Basmati
Bereidingstijd: 10'
Bosto Saus Mediterraneo

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.