Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst wat afkoelen.
Breng in een pan het roodfruitsap met het vanillemerg aan de kook en roer de rijst met 3 eetlepels suiker erdoor.
Vet een bolronde kom (inhoud 1 liter) dun in met rijstolie en schep de helft van de aardbeien en de rest van het rode fruit erin met 2 eetlepels suiker en de crème de cassis.
Schep driekwart van de rijst in de kom en druk het met de bolle kant van een lepel tegen de wand aan tot de hele kom bedekt is met een laag rijst van 1 cm dik.
Schep het fruit in de kom met rijst en strijk de bovenkant glad. Verdeel de rest van de rijst erover en druk alles goed aan. Zet het dessert 3-4 uur afgedekt in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker.
Leg een platte schaal op de kom met het dessert. Draai ze om, schud even en laat het rijstdessert op de schaal glijden.
Verdeel de rest van de aardbeien eromheen en doe er wat slagroom bij.
Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Zomerrijstdessert met rood fruit
Ingrediënten
4
personen
25min
100 g Bosto rijstpap
500 ml roodfruitsap
1 theelepel vanillemerg
6 eetlepels suiker
250 g aardbeien in vier gesneden
125 g verse frambozen
125 g verse bramen
2-3 eetlepels crème de cassis
125 g blauwe bessen
125 ml slagroom
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst wat afkoelen.
Breng in een pan het roodfruitsap met het vanillemerg aan de kook en roer de rijst met 3 eetlepels suiker erdoor.
Vet een bolronde kom (inhoud 1 liter) dun in met rijstolie en schep de helft van de aardbeien en de rest van het rode fruit erin met 2 eetlepels suiker en de crème de cassis.
Schep driekwart van de rijst in de kom en druk het met de bolle kant van een lepel tegen de wand aan tot de hele kom bedekt is met een laag rijst van 1 cm dik.
Schep het fruit in de kom met rijst en strijk de bovenkant glad. Verdeel de rest van de rijst erover en druk alles goed aan. Zet het dessert 3-4 uur afgedekt in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker.
Leg een platte schaal op de kom met het dessert. Draai ze om, schud even en laat het rijstdessert op de schaal glijden.
Verdeel de rest van de aardbeien eromheen en doe er wat slagroom bij.