Zalm met spinazie en witte rijst
Ingrediënten
- 200 g (= 75 g ongekookte rijst) gekookte Bosto Snelkookrijst
- 2 zakken (à 300 g) gewassen spinazie
- 3 el fijngehakte dille (vers of gedroogd)
- 1 grote gesnipperde ui
- 4 (samen ca. 500 g) wilde zalmsteaks
- 100 g verse roomkaas met kruiden
- 1 klontje boter
- 6 el paneermeel of 2 fijngewreven beschuiten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Leg een stukje bakpapier in een ovenschaal. Leg hierop de zalmsteaks. Bestrooi ze met een mengsel van paneermeel (of fijngewreven beschuiten), met een beetje zout, lekker veel peper en de dille.
- Zet de schaal gedurende 15 min. in de oven.
- Verhit 1 el boter in een wok en fruit de uisnippers gedurende 3 min.
- Schep in delen de spinazie erbij, zodat de spinazie slinkt. Laat de spinazie op laag vuur 4 min. stoven, roer af en toe om.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de roomkaas door de gekookte rijst.
- Serveer de spinazie en zalm erbij.
Tip
- Typisch Italiaans? Bak met de uien een handvol pijnboompitten mee.