Zalm en prei uit de oven met witte rijst
Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- 750 g prei in stukken van 6 cm gesneden
- 1 citroen
- 4 (samen ca. 600 g) filets of moten van wilde zalm
- 8 sneetjes gerookte ham
- boter
- nootmuskaat
Bereiding
- Kook de Bosto Snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Wrijf de zalmfilets in met wat zwarte peper en wikkel ze elk in twee sneetjes gerookte ham.
- Verhit in een braadpan (die in de oven kan) of braadslee een klontje boter, stoof hierin de prei 5 min. en maal er wat zout, peper en nootmuskaat over.
- Schuif de stukken prei tegen elkaar aan, leg de zalmpakketjes erop, lepel de bakboter erover en schuif de braadpan of slee in de oven. Bak prei en vis samen 12 min.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil (alleen het geel).
- Pers de halve vrucht uit, snijd de rest in vieren.
- Schep citroenrasp en sap met flink wat zwarte peper en een klontje boter door de droge rijst.
- Serveer de prei met zalm erbij.
Tip
Ben je een kruidenfan? Strooi fijngehakte verse peterselie over de vis met prei.