Witte rijst met kalkoen, bruine champignons en veenbessen
Bosto / Recepten / Witte rijst met kalkoen, bruine champignons en veenbessen
Witte rijst met kalkoen, bruine champignons en veenbessen
Ingrediënten
4
personen
250 g Bosto Thaise rijst
2 el olijfolie
400 g kalkoen
2 sjalotten
2 teentjes look
1 bakje bruine champignons
200 g diepvrieserwtjes
100 g gedroogde veenbessen
peper en zout
Bereiding
Kook de Bosto Thaise rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet weg.
Doe de olie in een wokpan en laat warm worden. Snijd de kalkoen in reepjes en bak goudbruin in de olie. Kruid met peper en zout. Schep de kalkoen uit de pan en houd warm.
Pel de sjalotten en de look en hak fijn. Doe ze in de olie en bak tot ze glazig zijn.
Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en doe ze bij de sjalotten. Roerbak tot ze een gouden kleurtje krijgen.
Doe er nu ook de diepvrieserwtjes bij. Roer goed en breng op smaak met peper en zout.
Roer er als allerlaatste de rijst onder samen met de gedroogde veenbessen. Serveer meteen.
Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Witte rijst met kalkoen, bruine champignons en veenbessen
Ingrediënten
4
personen
250 g Bosto Thaise rijst
2 el olijfolie
400 g kalkoen
2 sjalotten
2 teentjes look
1 bakje bruine champignons
200 g diepvrieserwtjes
100 g gedroogde veenbessen
peper en zout
Bereiding
Kook de Bosto Thaise rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet weg.
Doe de olie in een wokpan en laat warm worden. Snijd de kalkoen in reepjes en bak goudbruin in de olie. Kruid met peper en zout. Schep de kalkoen uit de pan en houd warm.
Pel de sjalotten en de look en hak fijn. Doe ze in de olie en bak tot ze glazig zijn.
Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en doe ze bij de sjalotten. Roerbak tot ze een gouden kleurtje krijgen.
Doe er nu ook de diepvrieserwtjes bij. Roer goed en breng op smaak met peper en zout.
Roer er als allerlaatste de rijst onder samen met de gedroogde veenbessen. Serveer meteen.