Witte rijst met kalkoen, bruine champignons en veenbessen
4
Ingrediënten
- 250 g Bosto Thaise rijst
- 2 el olijfolie
- 400 g kalkoen
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 1 bakje bruine champignons
- 200 g diepvrieserwtjes
- 100 g gedroogde veenbessen
- peper en zout
Bereiding
- Kook de Bosto Thaise rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet weg.
- Doe de olie in een wokpan en laat warm worden. Snijd de kalkoen in reepjes en bak goudbruin in de olie. Kruid met peper en zout. Schep de kalkoen uit de pan en houd warm.
- Pel de sjalotten en de look en hak fijn. Doe ze in de olie en bak tot ze glazig zijn.
- Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en doe ze bij de sjalotten. Roerbak tot ze een gouden kleurtje krijgen.
- Doe er nu ook de diepvrieserwtjes bij. Roer goed en breng op smaak met peper en zout.
- Roer er als allerlaatste de rijst onder samen met de gedroogde veenbessen. Serveer meteen.