Witloof met gerookte zalm en kruidenrijst
Ingrediënten
- 125 g Bosto Basmati
- 4 stronkjes witloof
- 1 gesnipperde ui
- 2 el verse
- fijngehakte dille en peterselie
- 1 pakje (100 g) gerookte zalmplakjes
- 100 g geraspte kaas 20+
- 1 el milde mosterd
- 4 seizoenenpeper
- olie om in te bakken
Bereiding
- Kook de witloofstronkjes in kokend water gedurende 5 min. en laat uitlekken.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Kook het builtje Bosto Basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui goudbruin.
- Schep de gekookte rijst in een ovenschaal en meng er de ui, bijna alle verse kruiden, mosterd, wat zout en 4-seizoenenpeper door, volgens je eigen smaak.
- wikkel elk witloofstronkje in een sneetje zalm en leg de witloof om en om op de gekruide rijst. Strooi de geraspte kaas erover.
- Schuif de ovenschaal 10 cm onder de grill. Laat de kaas smelten en licht kleuren.
- Neem de schaal uit de oven, strooi de achtergehouden kruiden erover en serveer meteen.
Tip
Verse kruiden over? Wikkel ze in een stukje natgemaakt keukenpapier, verpak ze in een koelkastdoosje en bewaar ze 3-4 dagen in de koelkast.