Wilde rijst Shakshuka
Ingrediënten
- 2 builtjes / 250 g Bosto wilde rijst
- 2 ajuinen
- 2 rode paprika's
- 1 teen look
- 1 chilipeper
- 2 takken selder
- 1 komijnpoeder
- 4 eetlepels tomatenconcentraat
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 2 takken oregano
- 2 takken tijm
- 1 takje rozemarijn
- 4 takken platte peterselie
- 4 eieren
- 2 lente-uitjes
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiding
Bereiding:
- Pel en snijd de ajuinen fijn en stoof ze aan in de olijfolie.
- Schil de selder en verwijder de zaadlijsten uit de paprika. Snijd alles in blokjes.
- Voeg de paprikablokjes, de selder en de chilipeper toe aan de ui. Pers het teentje look erbij en voeg de tijm, oregano en rozemarijn toe. Laat alles een 5 tal minuten verder stoven op een zacht vuur.
- Voeg er het tomatenconcentraat aan toe en meng goed onder de groenten. Giet er dan de tomatenblokjes bij en kruid goed af met peper, zout en het komijnpoeder.
- Voeg indien nodig een el suiker toe.
- Laat alles onder een deksel nog 15 min. verder garen.
- Kook ondertussen de rijst in gezouten kokend water.
- Haal het deksel van de pan en maak met de bolle kant van een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus. Breek boven elk kuiltje een ei en kruid ze met peper en zout.
- Zet het deksel er terug op een laat de eitjes garen tot het eiwit gestold is.
- Werk het gerecht af met gehakte platte peterselie en serveer met de wilde rijst.