Vogelnestjes met witte rijst en tomatensaus
4
Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- 400 g varkensgehakt
- 4 hardgekookte eieren
- 250 g champignons
- 1 ui
- 500 ml tomatenpassata
- 1 el boter of olijfolie
- 1 el oregano
- 1 tl verse tijm
- 4 takjes peterselie
- peper & zout
- 2 el gehakte bieslook
- 2 el broodkruim
- 2 el gehakte peterselie
- ½ ei
Bereiding
- Pel de eieren en de ui.
- Snipper de ui en bak ze tot ze glazig is.
- Voeg de tomaten en de kruiden toe. Laat 5 minuten zacht doorkoken.
- Maak de paddenstoelen droog schoon. Snij ze in schijfjes en doe ze bij de saus.
- Laat 5 tot 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het gehakt met het ei en de broodkruim tot een mooie egale massa.
- Verdeel het gehakt in 4. Bedek elk ei met een laagje gehakt.
- Leg de vogelnestjes in een ovenschaal en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudgeel zien. Snij ze nadien in 2.
- Bereid de Bosto cups in de microgolfoven, zoals aangegeven op de verpakking.
- Draai ze om op de borden, zodat ze torentjes vormen. Strooi er peterselie en bieslook over.
- Serveer de vogelnestjes met de saus en de rijst op borden. Werk af met peterselie.