Vogelnestjes met witte rijst en tomatensaus 4 Ingrediënten 250 g Bosto Snelkookrijst 400 g varkensgehakt 4 hardgekookte eieren 250 g champignons 1 ui 500 ml tomatenpassata 1 el boter of olijfolie 1 el oregano 1 tl verse tijm 4 takjes peterselie peper & zout 2 el gehakte bieslook 2 el broodkruim 2 el gehakte peterselie ½ ei Bereiding Pel de eieren en de ui. Snipper de ui en bak ze tot ze glazig is. Voeg de tomaten en de kruiden toe. Laat 5 minuten zacht doorkoken. Maak de paddenstoelen droog schoon. Snij ze in schijfjes en doe ze bij de saus. Laat 5 tot 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met het ei en de broodkruim tot een mooie egale massa. Verdeel het gehakt in 4. Bedek elk ei met een laagje gehakt. Leg de vogelnestjes in een ovenschaal en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudgeel zien. Snij ze nadien in 2. Bereid de Bosto cups in de microgolfoven, zoals aangegeven op de verpakking. Draai ze om op de borden, zodat ze torentjes vormen. Strooi er peterselie en bieslook over. Serveer de vogelnestjes met de saus en de rijst op borden. Werk af met peterselie.