Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Vispan met venkel en quinoa

Ingrediënten

  • 275 g Bosto Quinoa
  • 1 citroen
  • 300 g kabeljauwhaasje
  • 300 g gepelde garnalen
  • 3 el olijfolie ‘extra vierge’
  • 450 g venkelbollen in reepjes (groen bewaren)
  • 1 rode paprika (grof gesneden)
  • 1 ui (grof gesneden)
  • 1/2 bakje of zakje fijngehakte peterselie

Bereiding

  • Was de citroen grondig en rasp de schil dun (enkel het geel).
  • Pers een halve citroen uit.
  • Wrijf de kabeljauwhaasjes in met 1 el olijfolie, de helft van het citroenrasp, wat zeezout naar smaak en flink wat zwarte peper en snijd ze in blokjes.
  • Schep ze om met de garnalen.
  • Bereid de Bosto Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook intussen water en doe er de groenten bij. Laat ze 5 min doorkoken.
  • Fruit de ui in een grote pan met de rest van de olie 3 min en schep er de kabeljauw en garnalen bij. Roerbak het geheel gedurende 5 min tot de garnalen roze kleuren.
  • Doe er de groenten bij en roerbak nog 1 minuut.
  • Schep op het laatst het venkelgroen erbij.
  • Meng de Bosto Quinoa met de geraspte citroen, het sap en de peterselie.
  • Serveer de roerbak van de vis en groenten bij de Bosto quinoa.

Tip
Vervang de grote garnalen eens door mosselen (in de schelp).

Producten uit dit recept

Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.