Skip to content
Filter icon Filter

Vispan met venkel en quinoa

Ingrediënten

  • 275 g Bosto Quinoa
  • 1 citroen
  • 300 g kabeljauwhaasje
  • 300 g gepelde garnalen
  • 3 el olijfolie ‘extra vierge’
  • 450 g venkelbollen in reepjes (groen bewaren)
  • 1 rode paprika (grof gesneden)
  • 1 ui (grof gesneden)
  • 1/2 bakje of zakje fijngehakte peterselie

Bereiding

  • Was de citroen grondig en rasp de schil dun (enkel het geel).
  • Pers een halve citroen uit.
  • Wrijf de kabeljauwhaasjes in met 1 el olijfolie, de helft van het citroenrasp, wat zeezout naar smaak en flink wat zwarte peper en snijd ze in blokjes.
  • Schep ze om met de garnalen.
  • Bereid de Bosto Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook intussen water en doe er de groenten bij. Laat ze 5 min doorkoken.
  • Fruit de ui in een grote pan met de rest van de olie 3 min en schep er de kabeljauw en garnalen bij. Roerbak het geheel gedurende 5 min tot de garnalen roze kleuren.
  • Doe er de groenten bij en roerbak nog 1 minuut.
  • Schep op het laatst het venkelgroen erbij.
  • Meng de Bosto Quinoa met de geraspte citroen, het sap en de peterselie.
  • Serveer de roerbak van de vis en groenten bij de Bosto quinoa.

Tip
Vervang de grote garnalen eens door mosselen (in de schelp).

Producten uit dit recept

Bio Quinoa

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.