Vispan met venkel en quinoa
Ingrediënten
- 275 g Bosto Quinoa
- 1 citroen
- 300 g kabeljauwhaasje
- 300 g gepelde garnalen
- 3 el olijfolie ‘extra vierge’
- 450 g venkelbollen in reepjes (groen bewaren)
- 1 rode paprika (grof gesneden)
- 1 ui (grof gesneden)
- 1/2 bakje of zakje fijngehakte peterselie
Bereiding
- Was de citroen grondig en rasp de schil dun (enkel het geel).
- Pers een halve citroen uit.
- Wrijf de kabeljauwhaasjes in met 1 el olijfolie, de helft van het citroenrasp, wat zeezout naar smaak en flink wat zwarte peper en snijd ze in blokjes.
- Schep ze om met de garnalen.
- Bereid de Bosto Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook intussen water en doe er de groenten bij. Laat ze 5 min doorkoken.
- Fruit de ui in een grote pan met de rest van de olie 3 min en schep er de kabeljauw en garnalen bij. Roerbak het geheel gedurende 5 min tot de garnalen roze kleuren.
- Doe er de groenten bij en roerbak nog 1 minuut.
- Schep op het laatst het venkelgroen erbij.
- Meng de Bosto Quinoa met de geraspte citroen, het sap en de peterselie.
- Serveer de roerbak van de vis en groenten bij de Bosto quinoa.
Tip
Vervang de grote garnalen eens door mosselen (in de schelp).