Vegetarische poké bowl met gekarameliseerde pompoen

Download je bon
-€1
Ingrediënten
- 300g Bosto Poké Bowl Rice
- 100 g edamamebonen
- 1/4 butternutpompoen
- 6 el agavesiroop
- 2 el pompoenpitten
- 2 el zonnebloempitten
- 2 el sesamzaad
- 200 g tofu (Zin in vlees? Zie tip onderaan het recept)
- 1 komkommer
- 4 el rijstazijn
- 2 lente-uiten
- 200 g hummus van rode bieten
- 30 g amandelen
- 3 el rijstolie
- 3 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 2 el agavesiroop
- 2 cm gember
- 1 el sesamzaadjes
Bereiding
- Meng alle vloeibare ingrediënten van de marinade in een grote mengkom. Pers de geraspte gember uit.
- Laat de tofu in blokjes zo’n 15 min marineren.
- Snijd de komkommer in dunne reepjes. Breng op smaak met rijstazijn en peper.
- Kook de gespoelde rijst 15 min lang in 400 ml water.
- Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge pan. Schud regelmatig op.
- Snijd de pompoen in blokjes en bak kort in olijfolie. Karamelliseer ze met agavesiroop.
- Schep de rijst in een bowl. Schik de tofu, komkommer, pompoenblokjes, edamameboontjes en hummus erover.
- Werk af met fijngesneden lente-ui, sesamzaadjes en grofgehakte amandelen.
Tip: Je kan de tofu ook kort bakken. Meer zin in vlees? Vervang de tofu door rundsvlees. Marineer, bak kort aan en snijd in fijne plakjes.
Geniet van jouw korting op Bosto Poké Bowl Rice.
€1 korting