Vegetarische poké bowl met gekarameliseerde pompoen

Ingrediënten
- 300g Bosto Poké Bowl Rice
- 100 g edamamebonen
- 1/4 butternutpompoen
- 6 el agavesiroop
- 2 el pompoenpitten
- 2 el zonnebloempitten
- 2 el sesamzaad
- 200 g tofu (Zin in vlees? Zie tip onderaan het recept)
- 1 komkommer
- 4 el rijstazijn
- 2 lente-uiten
- 200 g hummus van rode bieten
- 30 g amandelen
- Marinade voor de tofu:
- 3 el rijstolie
- 3 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 2 el agavesiroop
- 2 cm gember
- 1 el sesamzaadjes
Bereiding
- Meng alle vloeibare ingrediënten van de marinade in een grote mengkom. Pers de geraspte gember uit.
- Laat de tofu in blokjes zo’n 15 min marineren.
- Snijd de komkommer in dunne reepjes. Breng op smaak met rijstazijn en peper.
- Kook de gespoelde rijst 15 min lang in 400 ml water.
- Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge pan. Schud regelmatig op.
- Snijd de pompoen in blokjes en bak kort in olijfolie. Karamelliseer ze met agavesiroop.
- Schep de rijst in een bowl. Schik de tofu, komkommer, pompoenblokjes, edamameboontjes en hummus erover.
- Werk af met fijngesneden lente-ui, sesamzaadjes en grofgehakte amandelen.
Tip: Je kan de tofu ook kort bakken. Meer zin in vlees? Vervang de tofu door rundsvlees. Marineer, bak kort aan en snijd in fijne plakjes.