Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Poké bowl met zalmsnippers en avocado

Ingrediënten

  • 4 builtjes Bosto Quinoa & Bulgur
  • 1 bosje radijs
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 2 - 3 eetlepels sesamolie
  • 150 g wortels in julienne gesneden
  • 175 g sojabonen
  • 250 g warm gerookte zalmfilet
  • 8 eetlepels wasabimayonaise
  • 2 eetlepels (zwarte) sesamzaadjes
  • optioneel 2 eetlepels sojasaus

Bereiding

  • Kook de Bosto Quinoa & Bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de radijsjes en avocado in dunne plakjes.
  • Maak de builtjes voorzichtig open. Verdeel de Bosto Quinoa & Bulgur over 4 kommen en besprenkel met de sesamolie.
  • Schep de wortel erop, leg de avocado en radijs ernaast en verdeel de sojaboontjes erover.
  • Snijd de zalm in grove snippers en verdeel over de kommen. Schep de wasabimayonaise erop en bestrooi met sesamzaadjes.

 

Tip: voor nog meer smaak: druppel sojasaus over het gerecht.

Extra lekker: zelfgemaakte wasabimayonaise! Roer 2 eetlepels wasabipasta door 8 eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!