Pittige poké bowl met scampi en mango

Ingrediënten
- 300 g Bosto Poké Bowl Rice
- 1 komkommer
- 4 el sesamzaad
- 1 rijpe mango
- 2 lente-ui
- 24 black tiger scampi
- 2 el sesamolie
- 2 limoenen
- 4 el rijstazijn
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 3 el sriracha mayonaise
- Peper
Bereiding
- Pel de scampi en dep ze droog. Breng ze in een mengkom op smaak met de sesamolie, zeste van 1 limoen en het sap van een halve limoen, peper en zout. Houd deze even apart.
- Kook de Bosto poké bowl rijst zoals vermeld op de verpakking, giet af en meng er de rijstazijn onder.
- Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en breng ze op smaak met peper, zout en een scheutje rijstazijn.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dobbelstenen.
- Snij de lenteui in fijne ringen.
- Bak de scampi aan alle kanten op een stevig vuur.
- Vul een bowl met de rijst en schik er porties scampi, komkommer en mango bovenop.
- Werk af met de sriracha mayonaise, de lente-ui en de geroosterde sesamzaadjes.
TIP: je kan de sriracha mayonaise ook zelf maken door gewoon sriracha te mengen met basismayonaise. Zo kies je zelf hoe pikant je ze maakt.