Skip to content
Filter icon Filter

Pittige poké bowl met scampi en mango

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Poké Bowl Rice
  • 1 komkommer
  • 4 el sesamzaad
  • 1 rijpe mango
  • 2 lente-ui
  • 24 black tiger scampi
  • 2 el sesamolie
  • 2 limoenen
  • 4 el rijstazijn
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 3 el sriracha mayonaise
  • Peper

Bereiding

  • Pel de scampi en dep ze droog. Breng ze in een mengkom op smaak met de sesamolie, zeste van 1 limoen en het sap van een halve limoen, peper en zout. Houd deze even apart.
  • Kook de Bosto poké bowl rijst zoals vermeld op de verpakking, giet af en meng er de rijstazijn onder.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en breng ze op smaak met peper, zout en een scheutje rijstazijn.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dobbelstenen.
  • Snij de lenteui in fijne ringen.
  • Bak de scampi aan alle kanten op een stevig vuur.
  • Vul een bowl met de rijst en schik er porties scampi, komkommer en mango bovenop.
  • Werk af met de sriracha mayonaise, de lente-ui en de geroosterde sesamzaadjes.

TIP: je kan de sriracha mayonaise ook zelf maken door gewoon sriracha te mengen met basismayonaise. Zo kies je zelf hoe pikant je ze maakt.

 

Producten uit dit recept

Poké Bowl Rice

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.