Vegetarische kip met sperziebonen en pittige tomatensaus
Ingrediënten
- 300 g Bosto Quinoa 3 kleuren
- 4 eetlepels olie
- 400 g sperzieboontjes gehalveerd
- 1 (gele) paprika in lange repen
- 2 tenen knoflook (geperst)
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 500 g cocktailtomaten in stukjes
- 1 eetlepel citroensap
- 320 g vegetarische kipstukjes
Bereiding
- Bereid de Bosto Quinoa 3 Kleuren volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm 1 eetlepel olie en schep de sperzieboontjes en paprika erdoor. Voeg 100 ml water toe en smoor de sperzieboontjes en paprika afgedekt in 10 min. zachtjes gaar.
- Verwarm 1½ eetlepel olie en bak de knoflook kort. Roer het paprikapoeder, de komijn, de tomaten en het citroensap erdoor en laat dit alles op middelhoog vuur sudderen tot een lekkere saus. Pureer naar wens met een staafmixer.
- Verwarm 1½ eetlepel olie en roerbak de vegetarische kipstukjes knapperig bruin.
- Serveer de Bosto Quinoa 3 Kleuren in wijde kommen en schep de sperzieboontjes met paprika aan één kant en de tomatensaus aan de andere kant. Schep de vegetarische kipstukjes op de saus.
Tip: Vervang de vegetarische kipstukjes door blokjes tofu. Meng ze met een beetje sojasaus en bak ze met olie knapperig bruin.