Traybake poké met surimi en gerookte zalm
Ingrediënten
- 200 g Bosto Poké Bowl Rice
- 1 el sesamolie
- 1 el rijstazijn
- 4 el mayonaise
- 2 el sriracha
- 10 surimi krabsticks
- 100 g gerookte zalm
- 4 lente-uitjes
- 3 el sesamzaad
- 1 avocado
- 5 radijsjes
- 4 norivellen (in 4 gesneden)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de sesamolie en rijstazijn onder. Verdeel de rijst over de bodem van een ovenschaal en druk deze een beetje aan.
- Snijd de zalm en de surimisticks in stukken en meng ze wat door elkaar. Meng de mayonaise met 1 el sriracha en roer deze door het vismengsel. Snijd de lente-ui fijn en meng 3/4 ervan erdoorheen. Verdeel dit mengsel over de rijst en bestrooi met het sesamzaad. Maak er met extra sriracha een zigzagpatroon over en bak de schotel circa 15 minuten in de oven. Haal de schotel uit de oven en top bovenop af met plakjes avocado, plakjes radijs en de rest van de lente-ui.
- Zet de schaal op tafel en snijd vierkante blokjes. Schep steeds een blokje op een stuk nori en maak af met wat extra sesamzaadjes.