Tomatensoep met bruine rijst en basilicum
Ingrediënten
- 150 g (= 60 g ongekookte rijst) gekookte Bosto Brown
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 500 g tomaten in stukjes gesneden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 750 ml groentebouillon
- 10 g verse basilicum
- 1 bosuitje in dunne ringetjes gesneden
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
- Schep de tomaten en paprikapoeder erdoor en bak alles nog 2-3 minuten.
- Schenk de bouillon erbij en laat alles al 10-15 minuten zachtjes koken.
- Houd wat basilicum bij voor de garnering, hak de rest van het basilicum heel fijn. Schep het fijngehakte basilicum en de ui-ringetjes door de gekookte rijst.
- Pureer het tomatenmengsel met de staafmixer tot een gladde en licht gebonden soep. Voeg naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
- Serveer de tomatensoep in diepe borden en schep in het midden een bergje met de basilicumrijst. Garneer met wat extra basilicum.
Tip
Maak deze soep in de winter met een blik tomaatstukjes.