Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Tomatenrisotto met courgette en salami

Ingrediënten

  • 175 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ salamiworst van 250 g in dunne schijfjes gesneden
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • ½ courgette in blokjes gesneden
  • 250 g rijpe cocktailtomaten in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel verse fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 500 ml vleesbouillon
  • handvol rucola

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de schijfjes salami knapperig bruin. Schep ze op een bordje.
  • Schep de ui en courgette door het bakvet en bak ze zachtjes glazig.
  • Schep er de tomaten met rozemarijn, wat zout en versgemalen peper door en bak de groenten 3-4 minuten met het deksel op de pan.
  • Roer de risottorijst door de groenten en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schenk de bouillon erbij en laat de rijst op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden. Roer regelmatig.
  • Serveer de risotto in warme, diepe borden.
  • Leg in het midden wat rucola en verdeel de schijfjes salami en kaasschilfers erover.

Tip

  • Deze risotto krijgt een Spaans tintje als je de salami vervangt door chorizo en de Pecorino door Manchego.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Risotto Arborio
Bereidingstijd: 18-20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!