Tomatenrisotto met courgette en salami
Ingrediënten
- 175 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ salamiworst van 250 g in dunne schijfjes gesneden
- 1 kleine gesnipperde ui
- ½ courgette in blokjes gesneden
- 250 g rijpe cocktailtomaten in stukjes gesneden
- 1 eetlepel verse fijngehakte rozemarijnnaaldjes
- 500 ml vleesbouillon
- handvol rucola
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een pan en bak de schijfjes salami knapperig bruin. Schep ze op een bordje.
- Schep de ui en courgette door het bakvet en bak ze zachtjes glazig.
- Schep er de tomaten met rozemarijn, wat zout en versgemalen peper door en bak de groenten 3-4 minuten met het deksel op de pan.
- Roer de risottorijst door de groenten en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schenk de bouillon erbij en laat de rijst op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden. Roer regelmatig.
- Serveer de risotto in warme, diepe borden.
- Leg in het midden wat rucola en verdeel de schijfjes salami en kaasschilfers erover.
Tip
- Deze risotto krijgt een Spaans tintje als je de salami vervangt door chorizo en de Pecorino door Manchego.
- Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.