Tomatenrijst met knakworstjes
Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 oranje paprika in blokjes gesneden
- 300 ml tomatensap
- 1 blik (300 g)maïskorrels
- 2 eetlepels heel fijngeknipte bieslook
- 2 eetlepels fijngehakt platte peterselie
- 2 blikken knakworstjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de paprikastukjes 1-2 minuten op een zacht vuur.
- Schep de rijst erdoor en bak alles nog 1 minuut. Schenk het tomatensap en 200 ml water erbij en roer de maïskorrels erdoor.
- Kook de rijst op matig hoog vuur gedurende 8 minuten.
- Roer de bieslook en peterselie erdoor en laat de rijst afgedekt nog 5-10 minuten staan.
- Snijd de knakworstjes elk een centimeter in, maar snijd ze niet helemaal door. Bestrijk de worstjes dun met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de knakworstjes in 6-8 minuten tot ze rond gaan staan.
- Schep de tomatenrijst op diepe borden en leg de knakworstjes erop.
- Serveer samen met een frisse salade.
Tip
Voeg voor wat extra groenten nog 12 gehalveerde cherrytomaatjes toe.