Thaise kippensoep met rijst
Ingrediënten
- 250 g Bosto Basmati
- 1 liter kippenbouillon (zelfgemaakt of uit pot)
- 1 theelepel Thaise rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 3 cm verse gemberwortel in dunne plakjes
- 1 stengel citroengras
- 150 g winterwortel
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 bosuitjes in stukken van 3 cm
- 250 g kipfilet in dunne plakjes
- 2 eetlepels verse koriander of bladpeterselie grof gehakt
Bereiding
- Kook de Bosto Basmati gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de kippenbouillon met de currypasta, kokosmelk, gemberwortel en sereh in een soeppan aan de kook en laat 5 minuten zachtjes trekken.
- Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel schuin in dunne plakjes. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de parten paprika in de breedte in repen van 1 cm breed en halveer ze daarna.
- Voeg de wortel, paprika, bosui en plakjes kip aan de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de soep 8-10 minuten zachtjes koken.
- Maak van een kwart van de rijst een torentje in een kopje en keer dit in het midden van een wijde kom. Maak zo nog 3 torentjes in wijde kommen. Verwijder de plakjes gember en de serehstengel uit de soep en schep de soep rond de rijsttorentjes. Strooi de koriander of peterselie erover.