Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Thaise curry van pompoen, boontjes en sojascheuten met rijst

Ingrediënten

  • 250 g Bosto thaise rijst
  • 1 blik (400ml) kokosmelk
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 1 (ca. 1 kg) oranje pompoen geschild en in stukjes
  • 250 g gehalveerde sperziebonen
  • 1 tl suiker
  • ½ uitgeperste limoen
  • 250 g sojascheuten
  • 1 bosje grof gesneden
  • verse koriander

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de kokosmelk, voeg de currypasta toe en laat 2 min. koken.
  • Doe er 200 ml water bij, voeg de pompoen toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de pompoen in ca. 15 min. gaar worden.
  • Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe.
  • Breng op smaak met de suiker en het limoensap.
  • Schep vlak voor het serveren de sojascheuten erdoor en bestrooi met de koriander.
  • Verdeel de rijst over 4 kommen en serveer met de curry.

Tip
Graag spicy? Voeg een in dunne reepjes gesneden rode peper toe (verwijder de zaadlijsten).

Producten uit dit recept

Thai
Bereidingstijd: 10'
Bio Thai
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!