Thaise curry van pompoen, boontjes en sojascheuten met rijst
Ingrediënten
- 250 g Bosto thaise rijst
- 1 blik (400ml) kokosmelk
- 2 el Thaise rode currypasta
- 1 (ca. 1 kg) oranje pompoen geschild en in stukjes
- 250 g gehalveerde sperziebonen
- 1 tl suiker
- ½ uitgeperste limoen
- 250 g sojascheuten
- 1 bosje grof gesneden
- verse koriander
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de kokosmelk, voeg de currypasta toe en laat 2 min. koken.
- Doe er 200 ml water bij, voeg de pompoen toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de pompoen in ca. 15 min. gaar worden.
- Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe.
- Breng op smaak met de suiker en het limoensap.
- Schep vlak voor het serveren de sojascheuten erdoor en bestrooi met de koriander.
- Verdeel de rijst over 4 kommen en serveer met de curry.
Tip
Graag spicy? Voeg een in dunne reepjes gesneden rode peper toe (verwijder de zaadlijsten).