Skip to content
Filter icon Filter

Tabouleh met lam en 3 kleuren Quinoa

Ingrediënten

  • 200 g Bosto 3 kleuren quinoa
  • 10 kerstomaatjes
  • 1⁄2 gehalveerd
  • 2 komkommer
  • 4 el ontpit
  • 1⁄4 in blokjes
  • 1⁄2 lente-uitjes
  • 1 fijngehakt
  • 100 g rozijnen
  • rode ui
  • 600 g in fijne maantjes gesneden
  • 4 rode paprika
  • 2 takjes in blokjes gesneden
  • 5 el klein blik kikkererwten
  • 150 g feta
  • 1 el sap van 1⁄2 citroen
  • 1 el lamskoteletjes
  • teentjes look
  • geplet
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • volle yoghurt
  • citroensap
  • fijngehakte munt
  • peper en zout
  • optie: kaneel (zie tip)

Bereiding

  • Kruid de koteletjes met peper en zout. Doe de look, de rozemarijn en het vlees in een schaal. Bedek het vlees langs alle kanten met de marinade en laat minstens 30 minuten trekken.
  • Roer het citroensap, fijngehakte munt, peper en zout onder de yoghurt.
  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Giet af en maak los met een vork.
  • Roer de rest van de ingrediënten eronder, dek af en laat een uurtje staan.
  • Bak de koteletjes en serveer ze met de tabouleh en het yoghurtsausje.

Tip:

Als je het graag nog authentieker hebt, mag er een snufje kaneel bij de quinoa.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.