Stoofpotje van lam met parelcouscous
Ingrediënten
- 2 builtjes Bosto parelcouscous (150 g)
- 800 g lamsstoofvlees of lamsschouder
- 2 ajuinen
- 1 teen look
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 wortels
- 5 tomaten
- 100 g olijven
- 2 takken rozemarijn
- 2 takken tijm
- 1 laurierblad
- 1 zakje tajine kruiden
- 1/2 l lamsfond
- 4 eetlepels olijfolie
- 25 g geklaarde boter
- 1 ingelegde citroen
- 1 eetlepel bruine roux
- peper en zout
Bereiding
- Pel en snijd de uien in grove stukken.
- Was de aubergine, de courgette en de wortels en snijd ze daarna in gelijke stukken.
- Was en snijd de tomaten in stukken.
- Bak op een vrij hoog vuur het vlees aan alle kanten bruin in de geklaarde boter. Kruid goed af met peper en zout.
- Haal het vlees uit de kom en houd het apart.
- Voeg 2 el olijfolie toe en bak er de ui in. Voeg nu het vlees weer toe en voeg hier de tajinekruiden, de tijm, de rozemarijn en het laurierblad aan toe.
- Blus het geheel met de lamsfond en voeg er dan de tomatenblokjes aan toe. Roer alles goed door elkaar. En laat gedurende een 20 tal minuten op een zacht vuur verder garen.
- Voeg nu de aubergine, de courgette, de wortel, stukjes ingelegde citroen en de olijven toe en meng alles goed door elkaar.
- Laat terug een half uurtje verder garen op een zacht vuur.
- Kook ondertussen de parelcouscous zoals vermeld op de verpakking.
- Controleer of het vlees gaar is en laat indien nodig verder garen. Kruid met peper en zout.
- Giet de saus af en vang het op in een kookpot. Bind de saus met bruine roux en laat 1 minuut doorkoken. Giet het terug over de lamstoofpot.
- Serveer met de parelcouscous.