Stoofpotje van kip met peren en kokosmelk
Ingrediënten
- 450 g Bosto snelkookrijst
- 1 grote kip in grote stukken gesneden
- 4 grote peren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 4 sjalotjes
- 1 blik kokosmelk van 20 cl
- 1 eetlepel kerriepoeder
- zout
- peper
Bereiding
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in 4.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de peren goudbruin.
- Meng honing bij de peren, karameliseer ze en haal ze van het vuur.
- Snij de sjalotjes in fijne stukjes.
- Bak de stukken kip in een braadpan goudbruin.
- Haal ze uit de pan, doe de sjalotjes erin en stoof die al roerend 5 minuten.
- Voeg de kip er opnieuw bij.
- Giet de kokosmelk erover en voeg de kerrie toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Roer en laat ongeveer 45 minuten garen tot de kip zacht is.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Voeg de gekookte rijst en de peren toe. Verwarm het geheel 2 tot 3 minuten en dien op.