Skip to content
Filter icon Filter

Stoofpotje van kip met peren en kokosmelk

Ingrediënten

  • 450 g Bosto snelkookrijst
  • 1 grote kip in grote stukken gesneden
  • 4 grote peren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 4 sjalotjes
  • 1 blik kokosmelk van 20 cl
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • zout
  • peper

Bereiding

  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in 4.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de peren goudbruin.
  • Meng honing bij de peren, karameliseer ze en haal ze van het vuur.
  • Snij de sjalotjes in fijne stukjes.
  • Bak de stukken kip in een braadpan goudbruin.
  • Haal ze uit de pan, doe de sjalotjes erin en stoof die al roerend 5 minuten.
  • Voeg de kip er opnieuw bij.
  • Giet de kokosmelk erover en voeg de kerrie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer en laat ongeveer 45 minuten garen tot de kip zacht is.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Voeg de gekookte rijst en de peren toe. Verwarm het geheel 2 tot 3 minuten en dien op.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.