Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Stoofpotje van kip met peren en kokosmelk

Ingrediënten

  • 450 g Bosto snelkookrijst
  • 1 grote kip in grote stukken gesneden
  • 4 grote peren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 4 sjalotjes
  • 1 blik kokosmelk van 20 cl
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • zout
  • peper

Bereiding

  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in 4.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de peren goudbruin.
  • Meng honing bij de peren, karameliseer ze en haal ze van het vuur.
  • Snij de sjalotjes in fijne stukjes.
  • Bak de stukken kip in een braadpan goudbruin.
  • Haal ze uit de pan, doe de sjalotjes erin en stoof die al roerend 5 minuten.
  • Voeg de kip er opnieuw bij.
  • Giet de kokosmelk erover en voeg de kerrie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer en laat ongeveer 45 minuten garen tot de kip zacht is.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Voeg de gekookte rijst en de peren toe. Verwarm het geheel 2 tot 3 minuten en dien op.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!