Sticky varkensribbetjes met ananas, bruine rijst en quinoa
2u30 à 1 nacht min
4
Ingrediënten
- 250 g Bosto Brown Rice + Quinoa
- 2x 500 g varkensribbetjes
- 3 el barbecue- of jerkkruiden
- 600 ml ananassap
- 5 el kandijsuiker
- 4 el appelazijn
- 1 limoen
- 1 el zonnebloemolie of kokosolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes look
- 1 Spaanse peper
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 250 g verse ananas
- Bosje koriander
Bereiding
- Doe de ribbetjes al de avond op voorhand in een schaal en wrijf ze in met 2 eetlepels barbecuekruiden.
- Kook de Bosto Brown Rice + Quinoa volgens de instructies op de verpakking, in licht gezouten water. Laat volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 160° C.
- Doe de ribbetjes in een ovenschotel en overgiet met een halve liter ananassap. Kruid af met peper en een halve theelepel zout. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet de ribbetjes twee uur in de oven.
- Doe de rest van de barbecuekruiden, sap, suiker en sap van 1 limoen in een steelpannetje en laat inkoken tot een stroperige saus.
- Haal de ribbetjes uit de oven, laat ze wat afkoelen en giet af. Dep de ribbetjes droog en wrijf ze in met de stroperige saus. Zet ze terug in de oven en verhoog de oventemperatuur tot 200° C. Bestrijk de ribbetjes af en toe met wat van de saus. Laat 20 minuten garen.
- Zet een wok op het vuur en laat goed heet worden. Doe hierin de olie, fijngehakte ui, look, paprika en Spaanse peper. Roerbak tot de ui glazig ziet.
- Snij de ananas in blokjes en schep bij de roerbak. Bak tot de ananas begint te kleuren.
- Doe er ook de rijst en quinoa bij en roer goed. Haal van het vuur er serveer samen met de ribbetjes en verse koriander.