Snelle sesam miso kip met nog snellere rijst
Ingrediënten
- 200g Bosto Voorgestoomde Basmati
- 1 kipfilet in stukjes gesneden
- 1 aubergine, gewassen en in blokjes gesneden
- 1 zoete witte ui, versnipperd
- 1 takje platte peterselie
- 1 eetlepel el sesamzaadjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels witte miso (of zoete miso)
- 80 ml Mirin (dit is Japanse kookwijn)
- 2 theelepels geroosterde sesamolie
- 1 eetlepel sesamolie om in te bakken
- 1 rood of geel pepertje
Bereiding
- Meng de mirin, de sojasaus, de misopasta en de sesamolie tot een glad geheel en zet apart tot gebruik.
- Verhit de overige sesamolie in een pan met anti-aanbak laag en bak hierin de ui, aubergine en kip tot alles een korstje heeft. Dit duurt ongeveer 4 à 5 minuten. Voeg dan de sesam misosaus toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de voorgestoomde rijst toe.
- Schep het kipmengsel hierover en werk af met sesamzaadjes, de peper en peterselie.
Een recept voor Bosto door blogster Must be yummie.