Skip to content
Filter icon Filter

Snelle sesam miso kip met nog snellere rijst

Ingrediënten

  • 200g Bosto Wild voorgestoomde rijst (of andere rijst naar keuze)
  • 1 kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 aubergine, gewassen en in blokjes gesneden
  • 1 zoete witte ui, versnipperd
  • 1 takje platte peterselie
  • 1 eetlepel el sesamzaadjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels witte miso (of zoete miso)
  • 80 ml Mirin (dit is Japanse kookwijn)
  • 2 theelepels geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel sesamolie om in te bakken
  • 1 rood of geel pepertje

Bereiding

  • Meng de mirin, de sojasaus, de misopasta en de sesamolie tot een glad geheel en zet apart tot gebruik.
  • Verhit de overige sesamolie in een pan met anti-aanbak laag en bak hierin de ui, aubergine en kip tot alles een korstje heeft. Dit duurt ongeveer 4 à 5 minuten. Voeg dan de sesam misosaus toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de voorgestoomde rijst toe.
  • Schep het kipmengsel hierover en werk af met sesamzaadjes, de peper en peterselie.


Een recept voor Bosto door blogster Must be yummie

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.