Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Snelle sesam miso kip met nog snellere rijst

Ingrediënten

  • 200g Bosto Voorgestoomde Basmati
  • 1 kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 aubergine, gewassen en in blokjes gesneden
  • 1 zoete witte ui, versnipperd
  • 1 takje platte peterselie
  • 1 eetlepel el sesamzaadjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels witte miso (of zoete miso)
  • 80 ml Mirin (dit is Japanse kookwijn)
  • 2 theelepels geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel sesamolie om in te bakken
  • 1 rood of geel pepertje

Bereiding

  • Meng de mirin, de sojasaus, de misopasta en de sesamolie tot een glad geheel en zet apart tot gebruik.
  • Verhit de overige sesamolie in een pan met anti-aanbak laag en bak hierin de ui, aubergine en kip tot alles een korstje heeft. Dit duurt ongeveer 4 à 5 minuten. Voeg dan de sesam misosaus toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de voorgestoomde rijst toe.
  • Schep het kipmengsel hierover en werk af met sesamzaadjes, de peper en peterselie.


Een recept voor Bosto door blogster Must be yummie

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!