Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Snelle sesam miso kip met nog snellere rijst

Ingrediënten

  • 200g Bosto Voorgestoomde Basmati
  • 1 kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 aubergine, gewassen en in blokjes gesneden
  • 1 zoete witte ui, versnipperd
  • 1 takje platte peterselie
  • 1 eetlepel el sesamzaadjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels witte miso (of zoete miso)
  • 80 ml Mirin (dit is Japanse kookwijn)
  • 2 theelepels geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel sesamolie om in te bakken
  • 1 rood of geel pepertje

Bereiding

  • Meng de mirin, de sojasaus, de misopasta en de sesamolie tot een glad geheel en zet apart tot gebruik.
  • Verhit de overige sesamolie in een pan met anti-aanbak laag en bak hierin de ui, aubergine en kip tot alles een korstje heeft. Dit duurt ongeveer 4 à 5 minuten. Voeg dan de sesam misosaus toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de voorgestoomde rijst toe.
  • Schep het kipmengsel hierover en werk af met sesamzaadjes, de peper en peterselie.


Een recept voor Bosto door blogster Must be yummie

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!