Schotel van wilde rijst met Thaise kip krapow
4
Ingrediënten
- 250 g Bosto wilde rijst (2 kookbuiltjes)
- 300 g kippenblokjes
- 1 teen look
- 1 rode chilipeper
- 3 el ketchap manis
- 150 g jonge spinazie
- 200 g broccolini
- 150 g groene boontjes
- 4 takjes (thaise) basilicum
- 4 takjes munt
- 1 dl olijfolie
- peper
Bereiding
- Kuis de broccolini en de groene boontjes, spoel de spinazie.
- Kook de BOSTO wilde rijst 18 minuten in gezouten kokend water.
- Blancheer de boontjes en de broccolini beetgaar en spoel ze in ijswater. Hak de chilipeper fijn.
- Verwarm de helft van de olijfolie en stoof er de gehakte chilipeper en pers er de helft van de look bij. Voeg de kip toe en bak alles samen tot de kip aan alle kanten goudbruin is . Roer regelmatig om. Voeg de ketchap manis toe en laat verder garen.
- Verwarm in een andere pan de rest van de olijfolie en verwarm de brocolini en de boontjes. Voeg de rest van de look toe en kruid met peper. Voeg de spinazie toe en laat hem smelten.
Voeg de gekookte BOSTO wilde rijst toe en meng alles goed om.
- Serveer er de kip bij en werk af met gehakte verse munt en de (thaise) basilicumblaadjes.