Bosto Thai met shoarma, aubergine en tahini-yoghurt
Ingrediënten
- 300 g Bosto Thai
- 1 aubergine
- 7 - 8 eetlepels olie
- 1 courgette
- in lange stukken gesneden
- 400 g shoarma
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels tahini sesampasta
- ½ krop ijsbergsla
- optioneel fijngesneden
- 1 citroen
- 75 g granaatappelpitjes
Bereiding
- Kook de Bosto Thai volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aubergine in plakken en dan in repen. Bestrooi met zout en laat 5 min. staan.
- Verhit 3 eetlepels olie, bak de aubergine rondom goudbruin. Voeg de courgette plus 2 – 3 eetlepels olie toe. Bak op middelhoog vuur goudbruin en gaar in 10 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de shoarma op hoog vuur goudbruin. Draai het vuur iets lager, schep regelmatig om en bak het vlees goudbruin en gaar in ca. 8 min.
- Meng intussen in een kom de yoghurt en tahini. Verdun eventueel met een klein beetje water.
- Verdeel de Bosto Thai over 4 diepe kommen, schep de shoarma erop, de groenten ernaast en verdeel de ijsbergsla erover. Rasp citroenschil over het vlees en serveer met de tahini-yoghurt.
Tip: Bestrooi met granaatappelpitjes.