Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Salade van parelcouscous & basilicum

Ingrediënten

  • 4 zakjes 75 g Bosto Parelcouscous
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ¼ (paarse) spitskool
  • in dunne reepjes
  • 1 kleine komkommer
  • in blokjes van 1 bij 1 cm
  • 250 g cocktailtomaten in partjes
  • 2 bospenen in dunne plakjes
  • 10 takjes basilicum blaadjes grof gesneden
  • Optioneel: 1 avocado in blokjes
  • Optioneel: 75 g fetakaas

Bereiding

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.   
  • Meng intussen de sjalot en azijn in een kommetje en laat 5 minuten marineren. Klop de olie erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.   
  • Snijd intussen de groenten in klein stukjes. Roer in een ruime kom de groenten met de dressing door elkaar. Roer op het laatste moment de basilicumblaadjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.  
  • Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de parelcouscous over 4 diepe borden. Schep de kruidige salade erop.  

 

Optioneel 

Schep de avocado door de salade. Verbrokkel de fetakaas erover.   

Producten uit dit recept

Bio Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'
Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!