Salade van parelcouscous & basilicum
Ingrediënten
- 4 zakjes 75 g Bosto Parelcouscous
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- ¼ (paarse) spitskool in dunne reepjes
- 1 kleine komkommer in blokjes van 1 bij 1 cm
- 250 g cocktailtomaten in partjes
- 2 bospenen in dunne plakjes
- 10 takjes basilicum blaadjes grof gesneden
- Optioneel: 1 avocado in blokjes
- Optioneel: 75 g fetakaas
Bereiding
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng intussen de sjalot en azijn in een kommetje en laat 5 minuten marineren. Klop de olie erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Snijd intussen de groenten in klein stukjes. Roer in een ruime kom de groenten met de dressing door elkaar. Roer op het laatste moment de basilicumblaadjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de parelcouscous over 4 diepe borden. Schep de kruidige salade erop.
Optioneel
Schep de avocado door de salade. Verbrokkel de fetakaas erover.