Skip to content
Filter icon Filter

Salade van parelcouscous & basilicum

Ingrediënten

  • 4 zakjes 75 g Bosto Parelcouscous
  • 1 sjalot
  • fijngesnipperd
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ¼ (paarse) spitskool
  • in dunne reepjes
  • 1 kleine komkommer
  • in blokjes van 1 bij 1 cm
  • 250 g cocktailtomaten
  • in partjes
  • 2 bospenen
  • in dunne plakjes
  • 10 takjes basilicum
  • blaadjes grof gesneden
  • Optioneel: 1 avocado
  • in blokjes
  • Optioneel: 75 g fetakaas

Bereiding

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.   
  • Meng intussen de sjalot en azijn in een kommetje en laat 5 minuten marineren. Klop de olie erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.   
  • Snijd intussen de groenten in klein stukjes. Roer in een ruime kom de groenten met de dressing door elkaar. Roer op het laatste moment de basilicumblaadjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.  
  • Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de parelcouscous over 4 diepe borden. Schep de kruidige salade erop.  

 

Optioneel 

Schep de avocado door de salade. Verbrokkel de fetakaas erover.   

Producten uit dit recept

Bio Parelcouscous
Parelcouscous

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.