Skip to content
Filter icon Filter

Roomrijstijsjes met chocolade

Ingrediënten

  • 375 g Boss Vanille (1/2 basisrecept)
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes chocoglazuur
  • neutrale bakolie

Bereiding

  • Bereid vanilleroomrijst volgens het basisrecept en laat het afkoelen.
  • Gebruik de helft voor 4-5 ijsjes.
  • Meng de suiker met 160 ml water, breng het op laag vuur al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost. Kook het op hoog vuur zonder roeren 1 min. door. Laat afkoelen.
  • Vet 4-5 ijslollievormpjes van 75 ml in met neutrale bakolie.
  • Schep de roomrijst en de suikersiroop in een beker en pureer het met de staafmixer zo glad en schuimig mogelijk.
  • Schenk de ijslollievormpjes vol met het roomrijstmengsel. Steek in elk een ijslolliestokje en zet ze 4-5 uur in de vriezer.
  • Leg een stuk bakpapier op een ijskoud diepvrieselement. Neem de ijsjes uit de vriezer, laat ze 5 min. op kamertemperatuur staan.
  • Smelt de chocoglazuur volgens de aanwijzingen en schenk het in een smal kommetje. Houdt dit warm en makkelijk vloeibaar in de pan met heet water.
  • Dompel een theedoek onder in heet water, knijp uit en wikkel de doek om de ijsvormpjes.
  • Trek de roomrijstijsjes voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op het bakpapier. Gebruik eventueel een scherp mesje om ze los te maken.
  • Dip de ijsjes in het warme chocoladeglazuur (dit stolt vrijwel direct). Leg ze terug op het ijselement, verpak ze na 5 min. in een diepvriesdoosje en zet ze terug in de vriezer. Of eet ze meteen op.

Vanilleroomrijst basisrecept

Tip
Chocoglazuur over? Maak er chocolademelk mee.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.