Roomrijstijsjes met chocolade
Ingrediënten
- 375 g Boss Vanille (1/2 basisrecept)
- 100 g suiker
- 2 zakjes chocoglazuur
- neutrale bakolie
Bereiding
- Bereid vanilleroomrijst volgens het basisrecept en laat het afkoelen.
- Gebruik de helft voor 4-5 ijsjes.
- Meng de suiker met 160 ml water, breng het op laag vuur al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost. Kook het op hoog vuur zonder roeren 1 min. door. Laat afkoelen.
- Vet 4-5 ijslollievormpjes van 75 ml in met neutrale bakolie.
- Schep de roomrijst en de suikersiroop in een beker en pureer het met de staafmixer zo glad en schuimig mogelijk.
- Schenk de ijslollievormpjes vol met het roomrijstmengsel. Steek in elk een ijslolliestokje en zet ze 4-5 uur in de vriezer.
- Leg een stuk bakpapier op een ijskoud diepvrieselement. Neem de ijsjes uit de vriezer, laat ze 5 min. op kamertemperatuur staan.
- Smelt de chocoglazuur volgens de aanwijzingen en schenk het in een smal kommetje. Houdt dit warm en makkelijk vloeibaar in de pan met heet water.
- Dompel een theedoek onder in heet water, knijp uit en wikkel de doek om de ijsvormpjes.
- Trek de roomrijstijsjes voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op het bakpapier. Gebruik eventueel een scherp mesje om ze los te maken.
- Dip de ijsjes in het warme chocoladeglazuur (dit stolt vrijwel direct). Leg ze terug op het ijselement, verpak ze na 5 min. in een diepvriesdoosje en zet ze terug in de vriezer. Of eet ze meteen op.
Tip
Chocoglazuur over? Maak er chocolademelk mee.