Spring naar de inhoud

Romige tomatenorzo met gegrilde kip

Bosto Recept - Romige tomatenorzo met gegrilde kip
30min

Romige tomatenorzo met gegrilde kip

Ingrediënten

4 personen

30min
  • 300 g Bosto Orzo of Brown Orzo (kookbuiltjes)
  • 4 kipfilets
  • 2 stengels kerstomaten
  • 1 el boter
  • 2 el lookolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 ml kipbouillon
  • 200 ml melk
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 60 g mascarpone
  • 40 g geraspte Parmezaan
  • 20 blaadjes basilicum, versnipperd
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout

Bereiding

  • Smeer de kip in met olijfolie, peper, zout en tijm. Bak de kip in een hete grillpan goudbruin gedurende 4 min. aan elke kant.
  • Leg ondertussen de stengels kerstomaten alvast in een ovenschaal en bedek met olijfolie.
  • Doe de kip daarna in de oven (180°C – 15 min.) samen met de kerstomaatjes en laat verder garen.
  • Neem een grote pot erbij en smelt daar de boter en lookolie in. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken.
  • Voeg dan de tomatenblokjes, bouillon, melk, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout toe. Breng aan de kook.
  • Knip de orzo builtjes open en voeg de orzo los aan het mengsel toe. Meng en zet het vuur wat lager. Laat 10 min. koken tot de orzo gaar is.
  • Voeg de mascarpone, Parmezaan en basilicum toe.
  • Meng en verdeel over de borden. Leg er de gegrilde kip en geroosterde kerstomaatjes bij. Werk af met extra Parmezaan.
Bosto Recept - Romige tomatenorzo met gegrilde kip

Romige tomatenorzo met gegrilde kip

Ingrediënten

4 personen

30min
  • 300 g Bosto Orzo of Brown Orzo (kookbuiltjes)
  • 4 kipfilets
  • 2 stengels kerstomaten
  • 1 el boter
  • 2 el lookolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 ml kipbouillon
  • 200 ml melk
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 60 g mascarpone
  • 40 g geraspte Parmezaan
  • 20 blaadjes basilicum, versnipperd
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout

Bereiding

  • Smeer de kip in met olijfolie, peper, zout en tijm. Bak de kip in een hete grillpan goudbruin gedurende 4 min. aan elke kant.
  • Leg ondertussen de stengels kerstomaten alvast in een ovenschaal en bedek met olijfolie.
  • Doe de kip daarna in de oven (180°C – 15 min.) samen met de kerstomaatjes en laat verder garen.
  • Neem een grote pot erbij en smelt daar de boter en lookolie in. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken.
  • Voeg dan de tomatenblokjes, bouillon, melk, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout toe. Breng aan de kook.
  • Knip de orzo builtjes open en voeg de orzo los aan het mengsel toe. Meng en zet het vuur wat lager. Laat 10 min. koken tot de orzo gaar is.
  • Voeg de mascarpone, Parmezaan en basilicum toe.
  • Meng en verdeel over de borden. Leg er de gegrilde kip en geroosterde kerstomaatjes bij. Werk af met extra Parmezaan.