Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Romige tomatenorzo met gegrilde kip
Ingrediënten
4
personen
30min
300 g Bosto Orzo of Brown Orzo (kookbuiltjes)
4 kipfilets
2 stengels kerstomaten
1 el boter
2 el lookolie
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes
400 ml kipbouillon
200 ml melk
2 tl Italiaanse kruiden
1 tl gerookt paprikapoeder
60 g mascarpone
40 g geraspte Parmezaan
20 blaadjes basilicum, versnipperd
1 tl tijm
Peper en zout
Bereiding
Smeer de kip in met olijfolie, peper, zout en tijm. Bak de kip in een hete grillpan goudbruin gedurende 4 min. aan elke kant.
Leg ondertussen de stengels kerstomaten alvast in een ovenschaal en bedek met olijfolie.
Doe de kip daarna in de oven (180°C – 15 min.) samen met de kerstomaatjes en laat verder garen.
Neem een grote pot erbij en smelt daar de boter en lookolie in. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken.
Voeg dan de tomatenblokjes, bouillon, melk, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout toe. Breng aan de kook.
Knip de orzo builtjes open en voeg de orzo los aan het mengsel toe. Meng en zet het vuur wat lager. Laat 10 min. koken tot de orzo gaar is.
Voeg de mascarpone, Parmezaan en basilicum toe.
Meng en verdeel over de borden. Leg er de gegrilde kip en geroosterde kerstomaatjes bij. Werk af met extra Parmezaan.