Romige kipcurry met kokos
Ingrediënten
- 400 g Bosto Voorgestoomde Basmati Rijst
- 4 eetlepels olie
- 400 g kippenblokjes
- 2 uien
- gesnipperd
- 1½ eetlepel currypoeder
- 400 ml kokosmelk
- 10 wortelen
- geschild
- 150 g suikererwten
- optioneel 2 puntpaprika’s
- in ringen
- 5 eetlepels bladselder
- grof gehakt
- 50 g babyspinazie
Bereiding
- Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem of wok. Bestrooi de kip met zout en peper. Halveer eventueel grote stukken. Bak de kip rondom goudbruin, voeg de uien toe en bak 5 minuten mee. Voeg het currypoeder toe, roer goed. Giet de kokosmelk erbij en breng op laag vuur aan de kook.
- Snijd de wortelen in stukken van 2 cm en voeg ze toe aan de kip. Leg een deksel schuin op de pan en stoof de kip in 15 minuten gaar.
- Voeg na 10 minuten de suikererwten, paprika en bladselder toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de Voorgestoomde Rijst toe en laat het geheel warm worden.
Tip: Meer groente? Leg een toefje babyspinazie op ieder bord en schep de hete kipcurry erop.