Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rode rijst met mango en garnalen

Ingrediënten

  • 200g Bosto voorgestoomde rijst
  • 1½ eetlepels neutrale olie
  • 1 kleine grof gesnipperde ui
  • 150 g broccoli in kleine roosjes gesneden
  • ½ rode paprika in reepjes gesneden
  • 250 g koelverse blokjes mango of ananas
  • 1-2 eetlepels sambal
  • sap en rasp van ½ citroen
  • ½ eetlepel suiker
  • 300 ml tomatensap
  • 150 g (diepvries) wokgarnalen (ontdooid)

Bereiding

  • Verwarm de olie in een pan en schep de ui, broccoli en paprika met 2 eetlepels water erdoor. Roerbak de groenten 4 minuten.
  • Schep de rijst met de mangoblokjes, sambal, citroenrasp, suiker en 1-2 eetlepel citroensap erdoor.
  • Schenk het tomatensap erbij.
  • Laat de rijst in 4-5 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  • Schep na 2 minuten de garnalen erdoor. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • Serveer de rijst in diepe borden en leg de garnalen er bovenop. Strooi de peterselie erover.

Tip

Voor een vegetarische variant: vervang de garnalen door knapperig gebakken blokjes tofu, op smaak gebracht met een beetje sojasaus of door vegetarische balletjes.

Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik eventueel 1 hele mango in plaats van kant-en-klare blokjes. Gebruik een grote wok of braadpan.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!