Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rode rijst met mango en garnalen

Ingrediënten

  • 200g Bosto voorgestoomde rijst
  • 1½ eetlepels neutrale olie
  • 1 kleine grof gesnipperde ui
  • 150 g broccoli in kleine roosjes gesneden
  • ½ rode paprika in reepjes gesneden
  • 250 g koelverse blokjes mango of ananas
  • 1-2 eetlepels sambal
  • sap en rasp van ½ citroen
  • ½ eetlepel suiker
  • 300 ml tomatensap
  • 150 g (diepvries) wokgarnalen (ontdooid)

Bereiding

  • Verwarm de olie in een pan en schep de ui, broccoli en paprika met 2 eetlepels water erdoor. Roerbak de groenten 4 minuten.
  • Schep de rijst met de mangoblokjes, sambal, citroenrasp, suiker en 1-2 eetlepel citroensap erdoor.
  • Schenk het tomatensap erbij.
  • Laat de rijst in 4-5 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  • Schep na 2 minuten de garnalen erdoor. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • Serveer de rijst in diepe borden en leg de garnalen er bovenop. Strooi de peterselie erover.

Tip

Voor een vegetarische variant: vervang de garnalen door knapperig gebakken blokjes tofu, op smaak gebracht met een beetje sojasaus of door vegetarische balletjes.

Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik eventueel 1 hele mango in plaats van kant-en-klare blokjes. Gebruik een grote wok of braadpan.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.