Rode rijst met mango en garnalen
Ingrediënten
- 200g Bosto voorgestoomde rijst
- 1½ eetlepels neutrale olie
- 1 kleine grof gesnipperde ui
- 150 g broccoli in kleine roosjes gesneden
- ½ rode paprika in reepjes gesneden
- 250 g koelverse blokjes mango of ananas
- 1-2 eetlepels sambal
- sap en rasp van ½ citroen
- ½ eetlepel suiker
- 300 ml tomatensap
- 150 g (diepvries) wokgarnalen (ontdooid)
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan en schep de ui, broccoli en paprika met 2 eetlepels water erdoor. Roerbak de groenten 4 minuten.
- Schep de rijst met de mangoblokjes, sambal, citroenrasp, suiker en 1-2 eetlepel citroensap erdoor.
- Schenk het tomatensap erbij.
- Laat de rijst in 4-5 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
- Schep na 2 minuten de garnalen erdoor. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
- Serveer de rijst in diepe borden en leg de garnalen er bovenop. Strooi de peterselie erover.
Tip
Voor een vegetarische variant: vervang de garnalen door knapperig gebakken blokjes tofu, op smaak gebracht met een beetje sojasaus of door vegetarische balletjes.
Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik eventueel 1 hele mango in plaats van kant-en-klare blokjes. Gebruik een grote wok of braadpan.