Rode quinoa met geroosterde biet, zalm en sjalot
Ingrediënten
- 2 builtjes Bosto Rode Quinoa
- 500 g gekookte bietjes
- 200 g sjalotten
- 300 g verse zalm
- 3 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 1 sinaasappel
- Verse koriander
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 bussel waterkers
- Olijfolie
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water.
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Pel de sjalotten en snij in vier. Doe ze in de ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.
- Snij de zalm in hapklare brokken en doe samen met de rode biet bij de sjalotjes. Zet terug in de oven tot de zalm gaar is.
- Meng de rode wijnazijn met wat olijfolie en roer er de lauwwarme quinoa onder.
- Rasp de schil van de sinaasappel en doe de helft bij de yoghurt en fijngehakte koriander. Doe er wat sinaasappelsap onder.
- Verdeel de waterkers over een platte schaal, schep hierop de quinoa en werk af met de geroosterde bietjes, zalm en zeste. Serveer samen met de korianderyoghurt.