Risottorijst met doperwtjes en gerookte kip
Ingrediënten
- 175 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 1½ eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 150 g (diepvries) doperwten
- 1 gele paprika in blokjes gesneden
- 400 ml kippenbouillon
- 125 g gerookte kipfilet (heel)
- 1 eetlepel roomboter
- 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels verse fijngehakte basilicum + losse blaadjes voor garnering
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een pan en schep de ui, doperwten en paprika erdoor. Smoor de groenten 2-3 minuten met het deksel op de pan.
- Schep de risottorijst door de groenten en roer de kippenbouillon erdoor. Laat de rijst in 4-5 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
- Verwarm intussen de kipfilet 2-3 minuten in de magnetron op 600 watt. Snijd de kipfilet schuin in dunne plakjes.
- Roer de boter met de helft Parmezaanse kaas en het basilicum door de rijst en voeg zo nodig zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de risotto in warme, diepe borden.
- Strooi er nog wat kaas over en leg de plakjes kipfilet met blaadjes basilicum erop.
Tip
Verrijk deze risotto met 2-3 artisjokharten in dunne partjes. Bak de stukjes artisjok mee met de groenten.