Risotto met tomaten en zeevruchten
Ingrediënten
- 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 2 uien
- 1 teentje look
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 dl witte wijn
- 2 eetlepels tomaten puree
- 5 dl groentebouillon
- 600 g zeevruchten mengeling
- 4 eetlepels gehakte bieslook
- 1 tomaat
- 50 g boter
- peper
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de look.
- Stoof ze in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
- Los de tomaten puree op in de wijn.
- Giet de wijn bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
- Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
- Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
- Kruid ondertussen met peper. Voeg de zeevruchten toe met de laatste lepel bouillon en roer voorzichtig om. Voeg er de boter en de bieslook aan toe en laat 5 minuten rusten.
- Snijd ondertussen de tomaat in partjes.
- Schik op de borden en versier met een partje tomaat.
Tip:
Gebruik ook eens een beetje citroensap om de risotto op smaak te brengen.