Risotto met tomaat en basilicum
Ingrediënten
- 300 gr Bosto Risotto Arborio
- 4 l water met groentebouillon
- 240 gr tomatenpuree
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 60 ml olijfolie
- 1 gele ui fijngesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 280 gr verse kerstomaatjes
- 75 gr dun gesneden verse basilicumbladeren
- zout
Bereiding
Bekijk de video van dit recept hier
- Verwarm de groentebouillon en tomatenpuree en oregano op een middelhoog vuur in een middelgrote pan.
- Verhit de olijfolie in een grote zware pan of pot op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en kook al roerend 5 minuten tot het zacht is.
- Voeg de knoflook en de rijst toe en kook al roerend 2 tot 3 minuten tot de rijst doorzichtig met een wit midden.
- Begin met het toevoegen van de hete bouillon 1 pollepel per keer, terwijl je continu roert met een houten lepel.
- Voeg, als de bouillon is opgenomen, nog een lepel toe. Ga door totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst al dente is gekookt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Voeg in de laatste minuut de tomaten en verse basilicum toe en roer tot alles goed is opgenomen.
- Breng op smaak met zout en serveer heet.