Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto met tomaat en basilicum

Ingrediënten

  • 300 gr Bosto Risotto Arborio
  • 1
  • 4 l water met groentebouillon
  • 240 gr tomatenpuree
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 60 ml olijfolie
  • 1 gele ui
  • fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • fijngehakt
  • 280 gr verse kerstomaatjes
  • 75 gr dun gesneden verse basilicumbladeren
  • zout 

Bereiding

Bekijk de video van dit recept hier

  • Verwarm de groentebouillon en tomatenpuree en oregano op een middelhoog vuur in een middelgrote pan.  
  • Verhit de olijfolie in een grote zware pan of pot op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en kook al roerend 5 minuten tot het zacht is.  
  • Voeg de knoflook en de rijst toe en kook al roerend 2 tot 3 minuten tot de rijst doorzichtig met een wit midden.  
  • Begin met het toevoegen van de hete bouillon 1 pollepel per keer, terwijl je continu roert met een houten lepel.
  • Voeg, als de bouillon is opgenomen, nog een lepel toe. Ga door totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst al dente is gekookt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Voeg in de laatste minuut de tomaten en verse basilicum toe en roer tot alles goed is opgenomen.
  • Breng op smaak met zout en serveer heet.  

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Risotto Arborio
Bereidingstijd: 18-20'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.