Skip to content
Filter icon Filter

Risotto met tomaat en basilicum

Ingrediënten

  • 300 gr Bosto Risotto Arborio
  • 1
  • 4 l water met groentebouillon
  • 240 gr tomatenpuree
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 60 ml olijfolie
  • 1 gele ui
  • fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • fijngehakt
  • 280 gr verse kerstomaatjes
  • 75 gr dun gesneden verse basilicumbladeren
  • zout 

Bereiding

Bekijk de video van dit recept hier

  • Verwarm de groentebouillon en tomatenpuree en oregano op een middelhoog vuur in een middelgrote pan.  
  • Verhit de olijfolie in een grote zware pan of pot op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en kook al roerend 5 minuten tot het zacht is.  
  • Voeg de knoflook en de rijst toe en kook al roerend 2 tot 3 minuten tot de rijst doorzichtig met een wit midden.  
  • Begin met het toevoegen van de hete bouillon 1 pollepel per keer, terwijl je continu roert met een houten lepel.
  • Voeg, als de bouillon is opgenomen, nog een lepel toe. Ga door totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst al dente is gekookt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Voeg in de laatste minuut de tomaten en verse basilicum toe en roer tot alles goed is opgenomen.
  • Breng op smaak met zout en serveer heet.  

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Risotto Riso Carnaroli
Risotto Arborio

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.