Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto met tomaat en basilicum

Ingrediënten

  • 300 gr Bosto Risotto Arborio
  • 4 l water met groentebouillon
  • 240 gr tomatenpuree
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 60 ml olijfolie
  • 1 gele ui fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 280 gr verse kerstomaatjes
  • 75 gr dun gesneden verse basilicumbladeren
  • zout 

Bereiding

Bekijk de video van dit recept hier

  • Verwarm de groentebouillon en tomatenpuree en oregano op een middelhoog vuur in een middelgrote pan.  
  • Verhit de olijfolie in een grote zware pan of pot op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en kook al roerend 5 minuten tot het zacht is.  
  • Voeg de knoflook en de rijst toe en kook al roerend 2 tot 3 minuten tot de rijst doorzichtig met een wit midden.  
  • Begin met het toevoegen van de hete bouillon 1 pollepel per keer, terwijl je continu roert met een houten lepel.
  • Voeg, als de bouillon is opgenomen, nog een lepel toe. Ga door totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst al dente is gekookt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Voeg in de laatste minuut de tomaten en verse basilicum toe en roer tot alles goed is opgenomen.
  • Breng op smaak met zout en serveer heet.  

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Nutri-Score
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Nutri-Score
Risotto Arborio
Bereidingstijd: 18-20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!